Fenomenul astrologic care va lovi Pământul. Radiațiile solare ar putea destrăma atmosfera

de:
23 iul. 2021
Fenomenul astrologic care va lovi Pământul. Radiațiile solare ar putea destrăma atmosfera

Nu doar schimbările climatice ar trebui să ne streseze. Oamenii de știință au în vedere un fenomen astrologic care ar putea distruge întreaga planetă, însă nu este clar când va lovi.

Oamenii de știință susțin că Soarele va fi cel care va ucide viața de pe Pământ, în condițiile în care devine din ce în ce mai puternic, iar în final, scutul magnetic al Pământului nu va mai putea face față, scrie Inverse.com

Intensitatea vântului solar

Conform unui studiu publicat recent în revista Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, o echipă de astronomi a calculat modul în care va evolua intensitatea vântului solar în următorii 5 miliarde de ani, atunci când steaua noastră își va epuiza combustibilul (hidrogenul) și se va transforma într-un gigant roșu.

Aceștia mărturisesc că în acel moment, vântul solar va deveni atât de puternic, încât va eroda scutul magnetic al Pământului, spun cercetătorii. Care sunt urmările? Ei bine, cercetătorii susțin că atmosfera planetei va fi destrămată.

Cât despre planta Pământ, aceasta va rămâne fără protecție în fața radiațiilor stelare.

”Știm că vântul solar din trecut a erodat atmosfera marțiană, care, spre deosebire de Pământ, nu are o magnetosferă pe scară largă. Ceea ce nu ne așteptăm să găsim este că vântul solar din viitor ar putea fi la fel de dăunător, chiar și pentru planetele care sunt protejate acum de un câmp magnetic”, a spus Aline Vidotto, astrofizician la Trinity Collge din Dublin, Irlanda și co-autor al studiului.

Soarele va distruge Pământul

Mai mult de atât, astronomii spun că vântul solar ale Soarelui se vor intensifica și în densitate și viteză, iar pentru ca o planetă să-și mențină magnetosfera, aceasta ar trebui să aibă un câmp magnetic de cel puțin 100 de ori mai puternic decât al lui Jupiter.

Cu alte cuvinte, specialiștii susțin că la final, Soarele va deveni o pitică albă, iar atmosfera tuturor planetelor va fi distrusă. Totuși există posibilitatea ca viața să înceapă din nou.

Totuși, în cazul în care Pământul va reuși să supraviețuiască acestei transformări violente a soarelui, planeta noastră își va continua mișcarea într-un sistem solar foarte diferit de cel de astăzi.

==