Fiat Chrysler Automobiles, brandul auto de top din Italia, a suspendat activitatea câtorva fabrici datorită epidemiei de coronavirus

Cei de la Fiat Chrysler au afirmat miercuri că vor recurge la suspendarea temporară a activității unora dintre fabricile din Italia, brandul inchizandu-și porțile până pe 3 aprilie, această decizie venind în sprijinul combaterii celei mai mari epidemii de coronavirus din Europa.

Un purtător de cuvânt al brandului a afirmat că vor fi închise fabricile din Pomigliano d’Arco, Melfi, Atessa și Cassino. Fiecare fabrică va fi închisă pentru 2 sau 3 zile între zilele de miercuri și sâmbătă. Producția va fi reluată luni.

Această decizie afectează fabrici ce produc în total 600.000 de unități pe an, sau 4% din producția europeană de vehicule, conform estimărilor celor de la Evercore ISI.

Într-un comunicat, cei de la Fiat Chrysler au afirmat că au luat măsuri suplimentare pentru a reduce riscul de răspândire a virusului în rândul angajaților, incluzând dezinfectarea temeinică a zonelor de lucru și de odihnă, pentru a respecta directivele guvernului de combatere a bolii infecțioase. „Ca rezultat al acest decizii, compania va suspenda temporar, când este necesar, funcționarea fabricilor de pe teritoriul Italiei.”

Cei de la Fiat Chrysler au afirmat că pentru păstrarea unei distanțe mai adecvate între lucrători, „ratele zilnice de producție au fost scăzute, pentru a facilita procesul de manufactură ce este adaptat la condițiile actuale”.

Însă, o sursă apropiată companiei a afirmat că Fiat Chrysler nu se așteaptă ca producția să fie afectată per total.

Dealerul italian Autotorino, ce a vândut 29.100 de mașini noi și 22.400 de mașini second hand anul trecut, își va suspenda activitatea pentru prima dată în cei 55 de ani de la înființare, conform unui mesaj postat pe Facebook de către președintele companiei, Plinio Vanini.

„Suntem încrezători că restricționările stricte asupra mobilității vor ajuta la normalizarea situației”, afirma acesta.

Autotorino are 1700 de angajați, și venituri declarate de 1,22 miliarde de euro pentru anul 2019. Reprezentanțele companiei din zonele nordice ale Italiei, precum Piedmont, Lombardia, Emilia Romagna, Veneto și Friuli-Venezia Giulia vând mașini Fiat, Jeep, BMW, Mercedes-Benz, Toyota, Hyundai, Kia, Mitubishi și Subaru.

Loading...

Revista Presei