Fiecare pensionar va primi mai mulți bani la pensie! Asta este dovada

01 mart. 2020
Fiecare pensionar va primi mai mulți bani la pensie! Asta este dovada

Pensionarii ar putea primi, de anul acesta, mai mulți bani la pensie. Minunea s-ar putea întâmpla de la 1 septembrie. Nu va fi o creștere de 40%, dar va exista o majorare.

Noul premier desemnat, Florin Cîțu, nu a spus clar ce se va întâmpla. În urma acestei situații, fostul ministru al Muncii a specificat că programuld e guvernare al liberalilor nu prevede majorarea cu 40% a pensiilor.

Crește punctul de pensie

„Ministerul Muncii a început activitatea în 2019. Am aflat de la un ministru al muncii că se poate cumpăra o pensie. Nu ne-a spus nimic altceva. În rest, sunt de acord cu domnul Dobre. Programul de guvernare nu prevede majorare cu 40%. Legea prevede majorarea punctului de pensie.

Doamna ministru a avut aceeași eschivă de comunicare precum Florin Cîțu în perioada când era Ministru al Finanțelor”, a declarat Marius Budăi, fostul Ministru al Muncii.

Se va majora treptat?

„Noi am ridicat o minge la fileul Guvernului să închidem această discuție. Nu trebuie folosită ca subiect politic. Oamenii au dreptul să știe la ce sumă li se va majora punctul de pensie.

Eu am tot spus și spun. Această proiecție a venit din a doua parte a programului de guvernare din 2016. Noi ne-am bazat pe mai multe elemente. La început, am zis că majorăm punctul de pensie puțin câte puțin. Avem probleme foarte mari pentru că s-a lucrat fără contribuție în acte”, a adăugat acesta.

Ce se va întâmpla cu pensiile internaționale

Sunt probleme cu dosare pentru pensiile internaționale. Se pare că oamenii de la casele de pensii nu fac față. În acest context, Marius Budăi a oferit o soluție.

„Eu am recomandat ca atunci când depășim acele 40 de zile, să facem o corespondență cu pensionarul. Majoritatea dosarelor care depășesc 40 de zile, sunt cele internaționale în care așteptam răspuns și durează foarte mult”, a conchis acesta.