Fiul Sorinei Pintea arestat! Ce acuzații grave i-au fost aduse. Detalii care zguduie România

ionut pintea

Sorina Pintea traversează cea mai grea perioadă a vieții sale. Aflată în arest preventiv, după ce a fost acuzată de fapte de corupție, aceasta suferă enorm, iar acest lucru îi agravează boala autoimună de care suferă.

Fostul ministru al Sănătății era una dintre cele mai apreciate membre ale Guvernului Dăncilă și se bucura de simpatia mass media. Ea își depusese și candidatura la Primăria Baia Mare, dar viața ei s-a schimbat complet odată cu organizarea unui flagrant de către procurorii DNA.

Ea este acuzată că ar fi luat 7% mită dintr-un contract semnat cu o firmă pentru aranjarea blocului operator al Spitalului Județean Baia Mare, unde era manager.

De ce a fost arestat Ionuț Pintea

Și fiul ei a trecut printr-o perioadă la fel de grea ca și mama sa, în urmă cu 8 ani. Ionuţ Pintea a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare în anul 2012, când Sorina Pintea era managerul Spitalului TBC din Baia Mare. El a fost acuzat de trafic de droguri.

Ionuţ Pintea a fost reţinut în aprilie 2011 de ofiţerii DIICOT în urma mai multor percheziţii care au avut loc în judeţele Maramureş şi Cluj, într-un dosar în care 20 de persoane au fost cercetate pentru trafic de droguri de mare risc. Acesta mai fusese cercetat şi în octombrie 2010, când a fost reţinut în timp ce încerca să îi vândă droguri unui poliţist sub acoperire. În urma percheziţiei, poliţiştii au mai găsit asupra lui Ionuţ Pintea şi un pistol cu aer comprimat, 2.620 de euro, 5.000 de forinti si 1.561 de lei.

Revista Presei