Florin Cîțu a spus adevărul: cu cât vor crește, de fapt pensiile în septembrie! Pensionarii nu trebuie mințiți

florin-citu

Creșterea pensiilor reprezintă un subiect cheie pentru viitoarele alegeri. PSD a promis că pensionarii vor primi cu 40% mai mulți bani, iar acum PNL trebuie să se țină de cuvânt, deși bugetul de stat nu poate suporta această povară post pandemie. Deja exista o gaură de 12 miliarde și înainte, însă acum situația este critică.

Cu toate acestea, Florin Cîțu insistă că pe 1 septembrie pensiile vor crește. Evită să spună cu cât, însă. Jurnalistul Val Vâlcul l-a acuzat pe ministrul Finanțelor că minte.

Cu cât cresc pensiile?

„Pensionarii nu trebuie mințiți. Până la urmă, pensiile vor crește… cu un leu. Orizontul de așteptare este 40%. Fiecare știe cât înseamnă asta în funcție de ce pensie are. Poți să le crești sau nu? Cum procedează cu pensionarii, procedează și cu artiștii sau cu cei din domeniul HoReCa… stăm și analizăm. Nu se poate să avem guvernare surpriză-surpriză, a zis ziaristul.

Vii la ora 00.00 și anunți ce faci mâine. Vii la 31 august și zici abia atunci cu cât crești pensiile de la 1 septembrie. Toți fac studii și verifică. Criza Covid-19 este o încercare pentru toate Guvernele, este ceva ce nu s-a mai întâmplat, dar nici jocul electoral cu anunțuri ambigue despre creșteri nu ne ajută. Hai să nu ne mai mințim, a mai spus Val Vâlcu. Nimeni nu știe cum va evalua economia globală. Nu putem să ne mințim ca în 2009 când economia chipurile duduia în România, iar în 2010 exploda criza. Cîțu vinde gogoși că vor crește pensiile, dar nu știm cu cât.

Până la 1 septembrie nu vor fi alegeri. Nu ai de ce să mai minți pensionarii, domnule Cîțu! Această abureală electorală este o prostie de comunicare, o deficiență. Vom crește, dar nu știm cu cât. Măcar să zică: nu știm cât ne va permite bugetul să facem creșteri, nu știm cum evoluează economia. Să recunoască adevărul. Insistă cu creșterile de parcă mâine ar fi alegeri. Cine astăzi e pensionar, trăia în 2009 și își amintește ce s-a întâmplat.

Guvernanții au găsit formula aceasta de PR să spună că pensiile cresc de la 1 septembrie. În țările civilizate, astfel de lucruri se știu cu ceva vreme înainte.

Toate scad, numai Cîțu crește pensiile. Hai să nu ne mai mințim”, a spus jurnalistul Val Vâlcu pentru DCNews.

Revista Presei