Francezii au dat lovitura! SUV-ul așteptat de toți fanii a ajuns pe șosele: Cum arată și cât costă DS3 Crossback

Francezii au dat lovitura! SUV-ul așteptat de toți fanii a ajuns pe șosele. Șoferii află acum cum arată și cât costă DS3 Crossback.

SUV-ul anului, pe șosele

Francezii de la PSA vor să-și distrugă concurența încă din primele luni ale lui 2020. Au scos la iveală SUV-ul cu care vor să dea lovitura. Vorbim despre o mașină premium.

După DS7 Crossback, DS continuă să-și reînnoiască gama cu lansarea unui nou model, DS3 Crossback. Este vorba despre un SUV mic de 4,12 metri lungime care înlocuiește modelul DS3 a cărei producție se va opri în curând, după mai bine de 10 ani.

DS3 Crossback vrea să rupă dominația lui Audi Q2 și Mini Countryman. La exterior mașina are un caracter sportiv oferit de grila neagră cu inserții cromate, capota motorului cu talie înaltă, farurile LED Matrix Vision, „aripioarele ca de rechin” de pe ușile din spate, jantele din aliaj de 18 inci, precum și dubla ieșire a evacuării.

Dacă DS3 Crossback atrage privirile pietonilor și pasagerii vor fi plăcut surprinși. Tabloul de bord are o formă originală, materialele sunt de bună calitate.

DS3 Crossback folosește aceeași comandă a cutiei de viteze ca fratele mai mare DS7 Crossback, precum și designul comenzilor care permit deschiderea geamurilor electrice, comenzi ce sun poziționate pe canalul central.

Designul este realizat puțin în detrimentul ergonomiei consolei centrale, dar nivelul de rafinament este peste medie. Atât instrumentarul de bord, cât și display-ul central folosesc ecane cu o grafică plăcută, însă îți ia ceva timp să te obișniești cu ele, mai ales dacă ai fost fanul mașinilor germane.

Poziționat la o înălțime bună, ecranul tactil al sistemului multimedia poate ajunge până la 10,3 inci, însă suprafața utilă este dominată de cele două părți ale ecranului rezervate setărilor pentru aerul condiționat. Butoanele tactile nu sunt ușor de diferențiat atunci când sunt utilizate în timpul conducerii, iar asta te poate face să apeși accidental alt buton.

SUV-ul mic DS3 Crossback se conduce foarte plăcut datorită direcției precise, iar confortului suspensiei este bun, fără să favorizeze ruliul în viraje. Motorul turbo cu trei cilindri PureTech cu 155 de CP și 240 Nm cuplu se simte energic pentru o mașină de 1.2 tone, conform promotor.ro.

Loading...

Revista Presei