Toggle Menu
  1. Home/
  2. Business/

Frații Dedeman cuceresc România! Ce lovitură de proporții au reușit

  1. Home/
  2. Business/

Au găsit în mod cert rețeta succesului, iar acum o aplică fără să reflecteze prea mult. Pas cu pas, frații Dragoș și Adrian Pavăl au reușit să ajungă în topul celor mai bogații români, clasându-se în momentul de față, chiar pe locul al doilea. Ultima reușită a fraților „Dedeman” este achiziția unui jucător puternic. de pe un important segment de piață.

Aceștia dețin 50,09% din producătorul de cărămizi Cemacon, după ce au preluat încă 5,6% din companie prin intermediul firmei PIF Industrial, pentru suma de 3,5 milioane lei. Potrivit zf.ro, firma PIF Industrial deținea 9,3% din Cemacon, iar frații Pavăl, 40,77%. În concluzie, afaceriștii controlează 50% din acțiunile gigantului. Cemacon a raportat în 2017 o cifră de afaceri netă de 94,22 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, în vreme ce profitul net s-a situat la 13,2 mil. lei, mai mare cu 58% faţă de 2016.

Și UPC face mișcări pe piață

RCS & RDS, UPC România și Telekom România sunt la ora actuală cele mai mari companii de telecomunicații din țară și între ele este o concurență acerbă. Ultima mișcare a UPC este una care poate aduce clienți noi chiar de la concurență. Directorul general al operatorului telecom menționat, Robert Redeleanu, a declarat că se investește masiv în extinderea rețelei și că se pregătește lansarea unui serviciu care va permite clienților să acceseze Internetul cu viteze de 1 Gbps.

“Există discuții pentru lansarea unui serviciu de 1Gbps. Noi, UPC România, am spus că vom lansa comercial un astfel de serviciu atunci când vom simți că piața are nevoie de această viteză și că abonații vor putea utiliza această viteză în regim Wi-Fi. Cu noua generație Connect Box, care va fi disponibilă destul de curând și care va permite viteze de 1,1 Gbps în regim Wi-Fi, probabil că ne vom gândi și la lansarea comercială a acestui serviciu pe piața locală. Între timp, UPC Romania investește în rețea și în capacitate, astfel încât să fim pregătiți”, a spus Redeleanu pentru profit.ro.

El a adăugat că, în prezent, oferta UPC România include servicii de acces la Internet cu viteze de 150 Mbps, 300 Mbps și 500 Mbps, viteza medie fiind undeva la 300 Mbps. Redeleanu va fi înlocuit la șefia UPC România, de la 1 aprilie, de Mihnea Rădulescu, în prezent vicepreședinte pentru Europa Centrală și de Est (divizia business din România, Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia). La rândul săul, actualul șef al UPC România va prelua și conducerea operațiunilor UPC Polonia, alături de UPC Ungaria, companie al cărei CEO este din 2016.

Operatorul avea 1,345 milioane de clienți la finele anului 2017, cu 3,8% mai mulți față de decembrie 2016, potrivit datelor anunțate de UPC Holding BV Olanda, parte a grupului american Liberty Global. Veniturile nete ale UPC România au crescut cu 6,5%, de la 689,3 milioane lei în 2016 la 734,4 milioane lei în 2017.

Valentin Păun/ Sursa foto: economica.net