Fructele interzise pe timp de izolare! Ce nu avem voie să mâncăm

Tot mai mulți români se află în izolare sau autoizolare din cauza teribilului coronavirus. Autoritățile ne spun să ieșim cât mai puțin din case, iar după ora 22 ne este interzis acest lucru.

Fructele interzise pe timp de izolare

Datorită acestor interdicții, trebuie să învățăm să trăiam altfel. Total diferit ca până acum. Ei bine, specialiștii ne învață mai multe lucruri care să ne facă să trăim sănătos și în aceste condiții.

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă bananele, dar ne interzice să mâncăm mere și alte citrice. Mai mult, aceasta explică de ce trebuie să consumăm banane în această perioadă.

„O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă. Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine.

Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii – tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienți valoroși.

Anul trecut, am mâncat pentru prima oară banane prăjite la Barcelona, am fost chiar în bucătărie să văd cum se pregătesc, tocmai pentru că nu-mi venea să cred cât de diferit este gustul lor atunci când sunt gătite.

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și a mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină.

Iar serotonina este substanța de care depinde starea noastră de bine, liniștea și echilibrul psihic. Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banană – nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mânca”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.

Revista Presei