Fructul anti-cancer: Consumă-l frecvent și redu riscul apariției cancerului cu 82%. Protejează inima și încetinește procesul de îmbătrânire

fructe

Există anumite alimente care, prin natura lor, ajută la prevenirea cancerului. Însă, fructul de care vă vorbim astăzi poate fi supranumit „fructul anti-cancer”, și asta pentru că reduce apariția cancerului cu până la 82%. 

Caisele coapte bine sunt foarte bogate în betacaroten, vitaminele B3, C şi E, în fibre și zaharuri simple, precum şi în oligoelemente precum: fosfor, magneziu, potasiu, fier, brom, cobalt, calciu sau fluor. Toate acestea furnizează energie organismului, reglând procesele care susţin ritmul somn-veghe, perturbate de multe ori de stresul cotidian.

„Hipertensivii, mai ales cei care au probleme pe fondul sensibilităţii la sodiu, ar trebui să consume în mod regulat caise vara. Datorită nutrienţilor pe care îi conţin, aceste fructe sunt benefice pentru sănătatea inimii.

Betacarotenul şi licopenul protejează colesterolul LDL de oxidare, iar astfel, pot fi prevenite anumite boli de inimă.

La fel ca prunele, caisele sunt laxative, depurative, antioxidante şi hidratant-remineralizante. De asemenea, ele combat oboseala fizică şi intelectuală, scad tensiune arterială, favorizează bronzarea, protejând în acelaşi timp pielea, sunt o excelentă sursă de fier şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

Datorită conţinutului de licopen, caisele previn şi cancerul de prostată. Spre exemplu, bărbații care consumă alimente bogate în licopen și ceai verde prezintă un risc scăzut de a dezvolta cancer de prostată.

Potrivit unui studiu comparativ, bărbaţii care au o dietă bogată în fructe şi legume bogate în licopen – roşii, caise, grepfrut roz, pepene roşu, papaya şi guava au un risc cu 82% mai mic de cancer de prostată faţă de cei care nu au aceste obiceiuri alimentare, notează floaredetei.ro.

Înainte să aruncați sâmburii caiselor, ar fi mai bine să vă gândiți de două ori înainte, pentru că aceștia sunt extrem de bogați în vitamina B17 sau amigdanilă, ajutând de asemenea la prevenirea cancerului.

Revista Presei