Fructul care ar putea bate chiar și cancerul, spun cercetătorii. Este foarte eficient împotriva mai multor boli. Cum trebuie consumat

30 sept. 2020
Fructul care ar putea bate chiar și cancerul, spun cercetătorii. Este foarte eficient împotriva mai multor boli. Cum trebuie consumat

Chimioterapia reprezintă unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva cancerului. Însă, aceasta lasă urme adânci și dureroase pentru corp și minte, iar cercetătorii declară că ar putea să fi găsit un remediu natural mult mai eficient și fără efecte adverse. Deocamdată, însă nu l-au găsit. Un fruct ajută, însă în lupta cu această boală nemiloasă. Respectați, însă mereu indicațiile medicului oncolog și nu vă tratați de pe internet.

Fructul graviola. Proprietăți:

Acest fruct provine din pădurile tropicale ale Africii, Americii de Sud si din Sud-estul Asiei și are numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv proprietăți despre care se spune că pot lupta cu succes împotriva cancerului.

Despre fructul graviola se știe de asemenea că este un agent anti-microbian cu un spectru larg, fiind recomandat împotriva infecțiilor bacteriene și fungice. El este eficient și împotriva paraziților interni și a viermilor, reglează tensiunea arteriala, combate stresul și tulburările nervoase și este antidepresiv.

Cele mai importante beneficii ale fructului graviola

1. Lupta impotriva anumitor forme de cancer

„Dupa cum subliniaza specialistii din domeniu, nu s-au efectuat studii directe pe oameni, insa s-a descoperit ca extractele de graviola ucid anumite tipuri de celule canceroase, indeosebi pe cele din cancerul la san si pe cele din cancerul la ficat.

In cadrul unui studiu indian efectuat pe mai multe tipuri de celule, frunzele de graviola au dovedit Inhibarea dezvoltarii celulelor canceroase in proportie de 80%. Astfel, acetogeninele din graviola inhiba anumiti compusi din celulele canceroase.

De asemenea, extractul de graviola a inhibat supravietuirea si metabolismul celulelor pancreatice canceroase, iar asta indica un potential succes in ceea ce priveste cancerul de pancreas. Modul in care functioneaza aceste substante numite acetogenine este unic: ele distrug selectiv celulele canceroase, fara sa le afecteze pe cele sanatoase.

2. Imbunatateste sanatatea ochilor

Graviola abuda in antioxidanti. Acestia, in special vitaminele C si E, zincul si betacarotenul scad riscul bolilor de ochi. De asemenea, antioxidantii reduc stresul oxidativ, care poate cauza cataracta si degenerescenta maculara legata de varsta.

3. Lupta cu inflamatia din corp

Cercetarile din America de Sud si din zonele tropicale ale Africii s-au concentrat indeosebi pe proprietatile antiinflamatoare ale radacinii, frunzelor si scoartei copacului de graviola. Capacitatea de a trata inflamatia din organism este foarte buna in cazul copacului graviola, iar remediile pot fi folosite pentru ameliorarea artritei. Pe langa efectul antiinflamator, graviola este de asemenea cunoscut pentru efectele sale analgezice,” notează doc.ro.

Fructul care poate bate cancerul: Este de zece mii de ori mai eficient decât chimioterapia. Cum trebuie consumat

4. Ajuta in tratamentul pentru diabet

Potrivit unuor studii care provin din Nigeria, graviola posedă proprietăți anti-diabetice. Cele două grupuri de șoarei de alborator testate aveau o diferență semnificativă în ceea ce prviește concentrațiile de glucoză în sânge, iar grupul tratat cu graviolă a avut concentrații mult mai mici comparativ cu celălalt.

Mai mult decât atât, s-a descoperit că extractul din frunze de graviola inhibă stresul oxidativ hepatic în rândul pacienților cu diabet.

5. Stimuleaza sistemul imunitar

„Un studiu coreean arata ca consumul de graviola poate stimula imunitatea. Acest lucru poate fi atribuit compusilor bioactivi din fructul de graviola. S-a descoperit ca extractele din frunze de graviola (luate pe cale orala) reduc edemul de la nivelul picioarelor soarecilor de laborator, lucru care este, de obicei, cauzat de un sistem imunitar slab.

Studiul concluzioneaza ca extractul de frunze de graviola are potentialul de a stimula imunitatea si, prin urmare, poate fi folosit in tratamentul pacientilor imunocompromisi, adica acei pacienti pacientii al caror raspuns imun este redus sau chiar a disparut. Fructul graviola poate face parte din dieta, pentru a imbunatati calitatea vietii pacientilor.

S-a constatat ca sucul fructului de graviola ofera mai multi micronutrienti decat pulpa acestuia. Dar pulpa are mai multa vitamina A decat sucul. De asemenea, graviola este bogat in vitamina C care intareste si stimuleaza sistemul imunitar. Betacarotenul, precursorul vitaminei A, contribuie si el la imbunatatirea imunitatii,” adaugă doc.ro.