Fructul minune care vindecă o mulțime de boli: Și în Biblie se vorbește despre el. Consumă-l mai des și uită de problemele de sănătate

06 oct. 2020
Fructul minune care vindecă o mulțime de boli: Și în Biblie se vorbește despre el. Consumă-l mai des și uită de problemele de sănătate
Photo by Brenda Godinez on Unsplash

În articolul de astăzi vorbim de un fruct considerat o adevărată minune atât de grecii antici cât și de romani. Mai mult, despre el se vorbește inclusiv în Biblie. 

Fructele de smochin, căci despre ele este vorba, erau pur și simplu adorate de către greci, care vreme de mulți ani au interzis complex exportul acestora.

Smochinele au foarte multe beneficii pentru sănătate și frumusețe. Timp de secole, acestea au făcut parte din medicina naturistă. Sunt utile în curele de slăbire datorită conținutului de acizi grași Omega 3 și Omega 6 care accelerează mobilizarea grăsimilor din țesutul adipos, toodată acestea fiind foarte sărace în calorii, glucide și lipide, în ciuda gustului delicios pe care îl au.

De asemenea, și fructele uscate de smochin au calități extraordinare, datorită aportului de fier, fosfor, calciu, potasiu, vitamintele A, C și B6, vitamine ușor asimilabile. Spre exemplu, 100 de grame de smochin conțin de două ori mai mult calciu decât laptele.

Alte beneficii ale smochinelor:

  • „au un continut ridicat in calciu si fosfor, de doua ori mai mult decat laptele, prevenind osteoporoza, fiind utile copiilor aflati in perioada de crestere precum si tuturor persoanelor predispuse la hipocalcemie (lipsa de calciu in sange);
  • previn anemia, fiind foarte bogate in fier;
  • prin continutul lor ridicat de vitamina C, smochinele sunt utile in mentinerea frumusetii pielii, a structurilor tisulare, prevenind racelile si imbunatatind sistemul imunitar;
  • smochina contine importante cantitati de potasiu, un mineral deosebit de util metabolismului;
  • smochinele pot fi utilizate ca remediu pentru tulburarile gastrointestinale, constipatie in mod special;
  • au efecte afrodiziace;
  • previn aparitia cancerelor, in special cancerul de colon (prin continutul ridicat de fibre) si cancerul de san;
  • scad colesterolul din sange;
  • sunt o sursa buna de flavonoide si polifenoli – antioxidanti naturali care intaresc imunitatea;
  • previn bolile cardiovasculare.

In prezent, nutritionistii recomanda smochinele tuturor, dar in special pacientilor care au carenta de minerale. In plus, 250 g de smochine confiate consumate zilnic sunt de un mare folos pentru digestie, oferind organismului o cantitate considerabila de fibre.

Smochinele au, de asemenea, si alte multiple beneficii pentru organism: nu contin grasimi, sodiu si sunt ideale pentru orice tip de alimentatie – fie ca este vorba de o dieta bogata in fibre, diete ale diabeticilor, diete fara grasimi sau fara sare,” notează floaredetei.ro. Nu în ultimul rând, smochinele confiate sunt o sursă excelentă de acizi grași Omega 3 și Omega 6, responsabili pentru menținerea unui nivel redus al colesterolului în organism.