Gafă șocantă în direct la Pro TV! Românii au rămas mască atunci când au văzut imaginile

06 apr. 2020
Gafă șocantă în direct la Pro TV! Românii au rămas mască atunci când au văzut imaginile

Gafă șocantă în direct la Pro TV! Postul este dur criticat pentru mai multe imagini din timpul emisiunii „Românii au talent”.

Este vorba despre felul în care a apărut pe scenă fetița de 10 ani, trimisă de Andra în semifinale. Analistul liberal şi expertul în politici publice Sorin Ioniţă a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj foarte dur.

Acesta reproșează oficialilor de la Pro TV că o fată de 10 ani să apară pe scenă într-o „uniformă iconică a fetelor din brigăzile de şoc ale tineretului maoist, folosite pentru agitaţie şi represiune în diverse momente”.

„Tâmpenie incredibilă la Pro TV. Nu-i bula mea, dar share-uieşte lumea această oroare: un copil de 10 ani în concurs muzical îmbrăcat (de părinţii ei; producători?) în uniforma gărzilor roşii ale lui Mao; iar nătărăii din juriu showbiz aplaudă. Emisiune kitsch, deci de mare audienţă.

E tot din categoria «să pupăm în fund China», cum vă spuneam: devine un trend glamorizarea comunismului de Beijing, nu fără legătură cu actuala orientare revizionistă a liderului Xi, care s-a întors spre maoism şi încurajează asemenea reevaluări.

Penetrează mai nou chiar şi în România, iată, unde maoismul n-a fost niciodată popular, nici măcar în anii ’70 – spre deosebire de Franţa, de exemplu.

Până la urmă, mai e aşa grav că Mazăre&son au defilat în uniforme Wehrmacht? Dăm liber la toate totalitarismele sec XX, acum şi în formă digitală? Pe când nişte copilaşi drăguţi în uniforme de Armata Roşie, cu Gheorghievskaia lenta în piept, să le dea premii Andra & Andi Moisescu şi alţi tipi fără discernământ din ProTV?

Mai plătim un CNA sau îl desfiinţăm ca inutil? îşi retrage vreo firmă reclamele de la ProTV, sau mergem înainte aşa?”, a scris Sorin Ioniţă pe contul său de Facebook.

Cine e Siena Vuşcan

Fetița care a primit Golden Buzz de la Andra s-a născut în America, iar de 5 ani locuieşte în China, alături de familia sa. Părinții săi sunt profesori universitari în China, iar fata a învățat perfect limba chineză.

Vezi aici totul despre ea!