Germania șochează Europa: au impus izolarea la domiciliu. De când se aplică măsura și ce alte restricții mai au pe listă

Nemții nu se joacă de-a epidemia, mai ales atunci când văd ce se întâmplă pe lângă ei, așa că nu au nicio emoție să ia decizii crunte. Deja s-a trecut la interzicerea ieșitului pe stradă fără un scop urgent. 

Bavaria, cel mai mare land ca suprafaţă din Germania, este prima regiune din această ţară care decretează izolarea populaţiei sale din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit AFP şi DPA.

„Vom reduce practic la zero întreaga viaţă publică”, a anunţat şeful guvernului bavarez, Markus Söder, măsura urmând să intre în vigoare de la 23:00 GMT, fiind programată să dureze două săptămâni într-o primă etapă.

Astfel, începând de astăzi, celor 13 milioane de locuitori ai Bavariei (sudul Germaniei), li se interzice să-şi părăsească domiciliul, cu excepţia cazului în care au un motiv justificat pentru acest lucru, a indicat Markus Soeder.

Printre aceste motive se regăsesc mersul la muncă şi la medic, efectuarea de cumpărături de primă necesitate sau venirea în ajutorul altor persoane, în timp ce practicarea sportului şi plimbările în aer liber vor fi permise numai dacă persoana este singură sau cu alte persoane din familia sa.

Peste 18.400 de cazuri de infectare

Germania înregistrează un număr de peste 18.400 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi în jur de 53 de decese, potrivit unui bilanţ alcătuit de DPA vineri.

Statistica ia în calcul cele mai recent cifre din fiecare land, care arată că cele mai multe cazuri se înregistrează în Renania de Nord -Westfalia – 6.200, Bavaria – 3.100 şi Baden-Wuerttemberg – peste 2.700.

Pe lângă cele 53 de decese de pe teritoriul ţării, alţi doi germani au murit în străinătate după ce au contractat virusul SARS-CoV-2.

Loading...

Revista Presei