Grecia, oferta superba pentru Tom Hanks! Ce i-a oferit premierul celebrului actor

29 dec. 2019
Grecia, oferta superba pentru Tom Hanks! Ce i-a oferit premierul celebrului actor

Tom Hanks poate acum să adauge cetățenia elenă pe lista sa de premii. Președintele Prokopis Pavlopoulos a semnat vineri un ordin onorific de naturalizare care îi permite actorului să revendice cetățenia, a declarat vineri biroul său pentru The Associated Press.

Soția lui Hanks, actrița și producătoarea Rita Wilson, este de origine greacă și bulgară, iar cuplul își petrece adesea vacanța de vară pe insula greacă Antiparos. De asemenea, au produs o serie de filme în țară.

Wilson și Hanks au produs hit-ul comic din 2002 „My Big Fat Greek Wedding” și continuarea sa care a fost lansată în 2016. Hanks a fost și producătorul executiv al muzicalului din 2008 „Mamma Mia!” și a comediei din 2009 „Viața mea în ruine”.

În conformitate cu dreptul grec, naturalizarea onorifică poate fi acordată persoanelor „care au prestat servicii excepționale țării sau a căror naturalizare servește interesului public”.

De asemenea, Hanks va primi unul dintre cele mai înalte onoruri la Globurile de Aur luna viitoare cu premiul ”Cecil B. DeMille”, anunță Asociația Presei Externe de la Hollywood.

Hanks a câștigat deja patru Globuri de Aur și a primit un premiu de realizare de-a lungul vieții de către ”American Film Institute” în 2009.

Ultimul său film, O zi frumoasă în vecinătate, despre iubitul gazetar de televiziune Fred Rogers, s-a lansat luna trecută.