Greșeala fatală care te îngrașă și îți distruge sănătatea! Nu mai face asta la micul dejun

mic dejun

Revoluția și „occidentalizarea” au generat schimbări comportamentale uriașe pentru români. Însă nu toate aceste schimbări au fost și benefice pentru sănătate, iar astăzi vom vorbi despre un obicei pe care mulți dintre români l-au dobândit de la americani și îl pun în practică la fiecare mic dejun.

Greșeala fatală care te îngrașă și îți distruge sănătatea! Elimină acest obicei de la mic dejun

Cerealele cu lapte sunt o adevărată bombă calorică și un pericol uriaș pentru minte și trup.

„Cerealele la cutie sunt unele dintre cele mai profitabile alimente produse de industrie. Astfel cereale in valoare de cativa banuti sunt transformate in fulgi sau alte forme si revandute pentru cativa zeci de lei pentru o cutie.

Procesul de extrudare utilizeaza temperaturi si presiuni inalte pentru a produce fulgi si alte forme de cereale. Aceasta procesare schimba structura moleculara a proteinelor din cereale producand in schimb neurotoxine. Procesul de extrudare este acelasi si pentru cerealele obisnuite, si pentru cele organice. Procesarea distruge majoritatea celorlalti nutrienti gasiti in cereale, chiar daca sunt adaugate vitamine sintetice.

Pe langa toate acestea, acest gen de cereale contin si cantitati foarte mari de zahar. Unele dintre ele contin pana la 40% din greutatea lor zahar. Va dati seama ce se intampla atat in corpurile adultilor dar mai ales ale copiilor, odata ce aceasta cantitate de zahar este digerata si nivelul glicemiei care crescuse ametitor scade dintr-o data?. Toata lumea fuge dupa dulciuri sau bauturi carbogazoase,” notează viataverdeviu.ro

Revista Presei