Greșeala imensă pe care o fac părinții! De ce nu e bine să-ți forțezi copilul să mănânce: Specialiștii explică

Greșeală imensă comisă de foarte mulți părinți cu copii mici. Îi oblige pe micuți să mănânce chiar și atunci cand sunt bolnavi. Este cea mai mare eroare. Specialiștii explică și ne oferă date extrem de importante și de luat în seamă.

Se pare că sfatul conform căruia atunci când ești bolnav trebuie să mănânci, ca să ai putere să lupți este total greșit. Corpul are nevoie să se concentreze pe vindecare, nu pe digestie.

Ce trebuie să facă când ai copilul bolnav

Specialiștii ne explică tot ce trebuie să facem când avem copilul bolnav. Organismul este foarte inteligent, știe exact ce are de făcut pentru a ne fi bine. Când suntem bolnavi, el își duce toată energia către vindecare. Trebuie doar să îi dăm voie.

“Dacă noi îndopăm copilul când este bolnav, îi consumăm această energie de la apărare, de la imunitate, de la refacere, de la eliminarea a ceea ce nu îi face bine, pe digestie. Pentru că digestia este primordială: corpul când a primit ceva de mâncare știe că atunci trebuie să digere” spune Cristela Georgescu, specialist în sănătate holistică, anunță Digi24.

Copilul nu trebuie totuși lăsat să moară de foame, dar dacă nu vrea să mănânce nu trebuie să îl forțăm.

Ce trebuie să mănânce un copil care se simte rău

Specialiștii ne spun și cu ce trebuie să hrănim copilul atunci când are probleme de sănătate. “Avem grijă și îi oferim copilului alimente ușoare. Ce înseamnă ușoare? Care se digeră ușor, care nu au nevoie de multă energie, ca să rămână suficientă energie pe imunitate. De exemplu: o supică clară de preferat, strecurată, ca să nu consume mult pe digestia fibrelor din rădăcinoase, deci o supică foarte concentrată, un ceai, un compot, trebuie să avem grijă mai mult la hidratare”, a mai spus Cristela Georgescu, specialist în sănătate holistică.

Hidratarea este mai importantă decât mâncarea, mai ales dacă cel mic are febră. Dacă copilul vrea ceva solid, se recomandă un cartof copt în coajă cu puțin ulei de măsline sau câteva paste făcute simplu sau un orez făcut la aburi, orez integral, nu orez alb, deci alimente simple, foarte simple, să consumăm puțină energie pe digestie. O folosim să ne apărăm și să ne refacem.

De ce este însă greșit să mănânci când ai probleme de sănătate. “Hrana ne dă energie, dar atenție, ca să ajungă să ne dea energie ceea ce mâncăm trebuie să se transforme în particule micuțe, în molecule, și prin sânge să ajungă la celule. Asta înseamnă că trebuie mai întâi să se digere. Digestia cere foarte multă energie, mai ales dacă nu mestecăm corect” , mai spune Georgescu.

Dacă, în schimb, trece prea mult timp și copilul nu cere mâncare, trebuie consultat un medic. Mai mult, organismul are nevoie de odihnă pentru a se reface.

Loading...

Revista Presei