Greșeală majoră! Avertismentul doctorului privind protejarea de coronavirus: Nu este bun! Nu foloseşte la nimic!

Un reputat doctor român a venit miercuri seara cu o serie de informații importante privind protejarea împotriva coronavirus. Cu toate acestea, specialistul a avertizat că mulți români fac o greșeală gravă atunci când vine vorba de dezinfectarea suprafețelor. Ce avem de făcut.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, anunț privind dezinfectanţii pentru protejarea de coronavirus

Cunoscutul medic Adrian Streinu-Cercel a vorbit, miercuri seară, la Antena 3, discutând despre cele mai eficiente produse dezinfectate pentru protejarea de coronavirus că spirtul medicinal nu este benefic în această situație și nu folosește la absolut nimic. Doctorul a adăugat că românii trebuie să folosească substanțe biocide, iar spirtul medicinal nu este o substanță cu astfel de proprietăți.

De ce spirtul nu este bun

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus”, a transmis medicul miercuri seară la Antena 3, adăugând că oamenii ar trebui să folosească substanțe pe bază de clor.

Doctorul a mai spus, referitor la clorhexidină, că acest lucru este unul sigur, prezentat și în documentele oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. ”Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă, pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a mai transmis doctul Adrian Streinu-Cercel.

Vitamina C intravenos, de asemenea ineficientă

Mai mult, cunoscutul medic a explicat că tratamentul intravenos cu vitamina C nu este indicat pentru coronavirusul din China. ”Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul.”, a transmis Cercel.

Revista Presei