Greșeala pe care o fac mii de oameni! Cozonacul in aceasta combinatie, bombă pentru organism. Ne face mult rău

cozonac

Românii sunt în plină sărbătoare în aceste zile. Chiar dacă ne aflăm la izolare din cauza pandemiei de coronavirus, masa de Paște nu va lipsi. Deși totul se va face în mod restrâns, bunătățile nu vor lipsi.

Cozonacul cu lapte, bombă pentru organism

Pe lângă miel sau ouă, românii consumă de Paști și foarte mult cozonac. Totuși, nutriționiștii avertizează. Acesta trebuie mâncat cu moderație, altfel vom avea mari probleme de sănătate.

Mai mult, greșeala pe care o fac mii de români este de a consuma cozonacul cu lapte. Acesta este însă o adevărată bombă cu ceas pentru organism. Ne face foarte mult rău. Este combinația pe care trebuie să o evităm pe cât posibil.

Nutriționiștii ne învață că în perioada de Paşte, cozonacul se poate mâncă dimineaţa cu produse lactate, însă nu cu lapte. Aceștia ne recomandă să înlocuim laptele cu sana sau iaurt de băut, pentru a nu ne face rău.

„O persoană peste şase ani nu mai are enzimele care să digere laptele şi lipsa lor duce, practic, la acumularea grăsimilor în sânge şi poate chiar o uşoară intoleranţă la lactoză la anumite persoane.

De aceea, e bine să-l consumăm cu kefir, ayran, iaurt de băut, pentru a ne bucura şi de gustul cozonacului, dar şi de proprietăţile produselor lactate”, a explicat medicul nutriţionist Simona Carniciu, conform Antena 3.

Dar asta nu e tot. Această combinaţie se consumă cu precauţie, nu zilnic, mai spune medicul.

Revista Presei