Greșeala pe care o fac românii atunci când folosesc detergent. Puțină lume știe acest lucru!

Foarte mulți români fac o mare greșeală atunci când fac curățenie în casă și ignoră complet instrucțiunile de folosire a detergenților, acest lucru având de foarte multe ori consecințe grave asupra sănătății. 

În primul rând, ori de câte ori utilizăm detergent, este foarte important să purtăm mănuși.

„De obicei, degresanții ăștia sunt puternici și un coleg de-al nostru l-a folosit o oră, o oră jumate. Un degresant pe un perete al unei pizzerii. L-a degresat. Arată foarte bine, dar și degetele lui s-au cojit după și a trebuit să poarte plasturi o săptămână,” spune un manager al unei firme de curățătorie, citat de PRO TV.

De asemenea, este bine de știut că întotdeauna trebuie să aerisiți întotdeauna încăperea în care faceți curat.

„Spațiile închise în care după aceea circulă multă lume este important să fie aerisite și să nu intre în contact cu pielea sau sistemul respirator cu vaporii respectivi, care se pot degaja chiar și după utilizarea lor,” spune Corina Seiman, profesor chimie Universitatea de Vest din Timișoara.

Trebuie să știți că nerespectarea unor reguli minime de precauție vă poate băga în spital.

„Majoritatea substanțelor conțin clor ca și produs principal dezinfectant și în aceste situații pacienții inhalează substanța respectivă, gazele sunt puternic iritante pentru arborele bronșic, iar dacă au avut o problemă, anterior, pulmonară, atunci s-ar putea să declanșeze inclusiv o criză de astm bronșic,” avertizează Doina Poenare, medic UPU SMURD Spitalul Județean Timișoara.

Citește și:

Revista Presei