Greșeala pe care o facem cu toții înainte să ne culcăm! Ce nu ai voie să faci în dormitor

Probabil că nu există om care să nu stea mereu cu telefonul la îndemână mai tot timpul, într-o eră în care tehnologia a devenit la ordinea zilei. 

Ba mai mult, mulţi dintre ei îl iau şi atunci când merg la culcare, lucru care nu e în regulă întrucât te-ai putea expune multor probleme de sănătate.

Conform unor studii de specialitate, spaţiul de odihnă nu e compatibil cu telefonul mobil, motiv pentru care ar trebui să-l ţii cât mai departe.

Trebuie menționat faptul că lumina albastră emisă de ecranul telefonului suprimă producţia de melatonină, hormonul creat de glanda pineală care reglează somnul.

Organismul produce melanină în mod natural în timpul nopţii, dar lumina albastră a telefonului mobil va afecta negativ această funcţie.

Astfel, este recomandat să ataşezi un filtru de lumină albastră la ecranul telefonului dacă îl vei folosi seara pentru a creşte cantitatea de lumină galbenă.

Mai mult, cu o oră înainte de a merge la culcare trebuie să eviţi să priveşti în ecranul telefonului mobil pentru a crea condiţiile optime pentru un somn liniştit şi profund.

 

Loading...

Revista Presei