Greșeala uriașă pe care o fac femeile cu sânii mici! Se pot îmbolnăvi grav

Foarte multe femei cu sânii mici riscă să se îmbolnăvească grav dintr-un motiv foarte simplu, consideră specialiștii în psihologie. Despre ce este vorba? 

Mai precis, un studiu a scos la iveală faptul că nemulțumirea femeilor în ceea ce privește mărimea sânilor poate afecta, pe termen lung, sănătatea acestora. Studiul a plecat de la faptul s-a descoperit că aproape 71% dintre femei sunt nemulțumite de dimensiunea sânilor.

„Descoperirile noastre sunt importante, deoarece acestea indică faptul că majoritatea femeilor din întreaga lume ar putea fi nemulțumite de dimensiunea sânilor. Aceasta este o problemă serioasă de sănătate publică, deoarece are implicații semnificative pentru bunăstarea fizică și psihică a femeilor”, afirmă doctorul Viren Swami, unul dintre autorul studiului.

„Femeile nemulțumite de mărimea sânilor au șanse mai mari să aibă o stimă de sine scăzută, precum și o percepție negativă asupra imaginii lor în ansamblu”, mai arată doctorul, care arată faptul că femeile nemulțumite de sânii lor pot contracta afecțiuni de natură psihică.

Fii mulțumită cu sânii tăi 

„Ceea ce este cu adevărat alarmant este faptul că, dacă nu-ți place ceva la corpul tău, nici nu îi acorzi atenția corespunzătoare, iar asta poate fi o problemă”, spune și Janie Grumley, chirurg oncolog și specialist în cancere de sân.

„În momentul în care există o dezasociere completă cu sânii dumneavoastră, aveți tendința de a sări peste controalele necesare, iar astfel să pierdeți o mulțime de afecțiuni medicale care, depistate din timp, pot fi tratate”, mai spune medicul.

„Pe baza descoperirilor noastre, rugăm femeile să se concentreze mai mult pe funcționalitatea sânilor lor , să ia în considerare și să aprecieze funcțiile pe care sânii le-ar putea îndeplini, mai degrabă decât estetica lor”, concluzionează doctorul Swami.

Revista Presei