Grijă mare! Câte banane poți consuma maxim în fiecare zi! Mai multe crează probleme de sănătate

Cu toate că în România solul nu ne permite să cultivăm banane, acestea sunt printre cele mai consumate fructe în țara noastră și pe locul 4 în întreaga lume, dintre toate alimentele. Deși au multe beneficii, ele trebuie consumate cu precauție, mai ales atunci când avem anumite boli.

Bogate în potasiu, fibre, vitamina C și vitamina B6, bananele sunt recomandate tuturor, mai puțin celor care iau tratamente cu betablocante sau celor care vor să slăbească. Pentru că da, bananele îngrașă, confirmă și celebrul medic gastroenterolog, Andrei Haidar.

Așadar cei care țin dietă sau care urmează tratamente cu betablocante pentru boli cardiace trebuie să mănânce banane cu moderație deoarece acestea pot crește nivelul de potasiu din sânge. Prea mult potasiu poate pune în periocol și funcționarea corectă a rinichilor. De asemenea, se consideră că bananele pot declanșa uneori migrene în cazul persoanelor predispuse la această afecțiune. Așadar cei mai sensibili este bine să se limiteze la o jumătate de banană pe zi.

Câte banane poate mânca un om sănătos într-o zi

Destul de multe. Până la 7-8 chiar, dar nu toate odată. Este greu de estimat o cantitate ideală și asta deoarece cantitatea de potasiu necesară în fiecare zi variază de la o persoană la alta.  Deși este adevărat că prea mult potasiu poate pune inima în pericol, ar fi nevoie de 400 de banane pentru a atinge un nivel critic și probabil nimeni nu poate fi chiar atât de gurmand.

Revista Presei