Grijă mare cu această aplicație foarte populară pe care o ai pe telefonul mobil! Îți poate fura toți banii de pe card

10 nov. 2019
Grijă mare cu această aplicație foarte populară pe care o ai pe telefonul mobil! Îți poate fura toți banii de pe card

Aplicațiile mobile pot fi extrem de periculoase, mai ales dacă le descărcați în telefonul personal, fără să verificați în prealabil cât de sigure sunt. Deși specialiștii au emis mai multe avertismente, milioane de oameni au fost păcăliți de hackeri, care într-un final le-au furat banii.

Este și cazul unei aplicații foarte populare, cu peste 40 de milioane de descărcări. Ai.type este o tastatură practică pentru smartphone. La prima vedere pare un suport de nădekde, doar că aceasta are un truc prin care îți fură banii din conturi: preia cardul de credit pentru a face achiziții de produse și servicii premium fără acordul tău.

Google a luat atitudine

Ai.type se vinde ca fiind „cele mai personalizate tastaturi pentru mobil și tablete; învăță stilul dumneavoastră de scriere, corectează automat și introduce automat emoticoanele ”. Totuși, ceea ce face cu adevărat este să-ți folosești cardul fără permisiune, obținând astfel venituri de până la 18 milioane de euro, trasnimite A1.ro.

Aplicația este disponibilă atât pentru telefoanele iPhone, cât și pentru Android . Cu toate acestea, Google a eliminat recent aplicația din PlayStore, dar destul de târziu pentru că milioane de oameni au fost deja păcăliți.