Guvernul este obligat să crească pensiile cu acest procent! Milioane de pensionari pot cere bani în plus! Un judecător explică în detaliu condițiile

cupon-pensie

Probleme mari pentru Guvernul Orban. PSD a depus mai multe amendamente prin care obligă executivut să dubleze alocațiile copiilor și să crească pensiile cu 40%. Premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu au anunțat deja că vor ataca la CCR legea și că dacă s-ar aplica aceste măriri, ar însemna faliment pentru România.

Fostul judecător al Curții Constituționale, celebrul Augustin Zegrean este de părare că zarurile au fost aruncate și că acum Guvernul trebuie să găsească soluții pentru a mări pensiile, pentru că altfel riscă să fie obligați să plătească și dobânzi pensionarilor care-i vor da în judecată.

„Noi am mai avut un caz de acest fel, când s-au mărit salariile profesorilor, iar guvernul nu le-a majorat. Atunci, profesorii au dat în judecată guvernul și au primit mai mulți bani, pentru că s-au dat și dobânzi. Dacă nu se vor rezolva lucrurile în mod legal, pensionarii vor da în judecată Guvernul și vor câștiga și vor primi majorarea.”, a spus Augustin Zegrean la România Tv.

Ce măsuri va lua Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a avertizat că astfel de măsuri, odată aplicate ar însemna că România ar intra în incapacitate de plată.

„De fapt, PSD ce îşi doreşte? Să nu mai poată fi plătite pensiile, să nu mai existe bani ca să poată fi plătite salarii, să nu mai fie bani de investiţii, să nu mai avem bani pentru alocarea către autorităţile locale, să nu mai avem bani pentru chetuielile sociale. Asta vrea PSD şi ăsta este rezultatul în care noi acceptăm decizia unei majorităţi toxice care distruge România încetul cu încetul în fiecare săptămână prin toate aberaţiile de legi pe care le adoptă în Parlament. Nu acceptăm această creştere.

Guvernul pe care îl conducem va ataca la Curtea Constituţională această lege, de asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament pentru că nu putem accepta ca destinul Românei să fie pus între paranteze de nişte iresponsabili care îşi bat joc de România. Toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem la dispoziţie le vom folosi pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii economice şi care să permită României să îşi continue cursul firesc, cursul normal”, a declarat Ludovic Orban în timp ce se afla la Cluj.

Revista Presei