Hans Klemm, istorie! Când urmează să preia mandatul noul ambasador al SUA în România și cine este el

hans klemm

Hans Klemm a fost unul dintre cei mai populari ambasadori ai unei țări străine în România. Acesta s-a remarcat în principal pe temele anti-corupție, fiind foarte vocal pe acest subiect. De altfel, de curând acesta a mers la ministerul Justiției pentru a discuta cu Cătălin Predoiu, noul ministru al PSD, fix acest subiect și modificările legislative pe care el le consideră necesare.

Hans Klemm are însă zilele numărate în România, iar locul lui va fi luat de Adrian Zuckerman, un american de origine română. Acesta a emigrat în SUA, când avea doar 10 ani, dar este fluent în limba română și are conexiuni importante cu țara natală.

Senatul american urmează să voteze luni,  18 noiembrie, pentru sau contra numirii lui Adrain Zuckerman în funcția de ambasador al Statelor Unite la București, informează site-ul oficial al instituției. Totuși se pare că balanța înclină spre pro și acesta va veni în curând în România pentru a-și prelua mandatul.

Cine este Adrian Zuckerman

Adrian Zuckerman a primit avizul Comisiei de specialitate a Senatului american pentru a deveni noul ambasador al SUA la București. Propunerea sa a venit chiar din partea președintelui în funcție, Donald Trump. Acesta a fost propus pentru funcția de ambasador SUA la București de către președintele american Donald Trump. Senatul Statelor Unite este controlat, în prezent, de o majoritate republicană.

Adrian Zuckerman este în momentul de față un celebru avocat în SUA. El a fost admis în baroul din New York în anul 1984 și astăzi este partener al firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP, notează și Mediafax.

Revista Presei