I-a dat afară pe loc! Orban a făcut ravagii în jumătate de țară

orban1

Guvernul condus de Ludovic Orban continuă măcelul demnitarilor și curățarea aparatului de stat de oameni care au legături cu PSD. 

Astfel, după ce a dat afară zeci de secretari de stat de la Guvern, Orban a trecut la faza a doua: prefecții.

Așadar, Orban tocmai a demis prefecții din 20 de județe din România.

“Au fost propuse şi adoptate mai multe hotărâri ale Guvernului privind eliberarea din funcţie a unor prefecţi şi subprefecţi şi numirea altor persoane în această calitate”, a declarat Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Conform unui comunicat, Guvernul a decis schimbarea prefecţilor de Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Bucureşti, Ialomiţa – constatare încetare de drept a raportului de serviciu.

De asemenea, s-a decis schimbarea subprefecţilor din Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Dolj, Gorj, Giurgiu, Iaşi, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui.

Încetul cu încetul, îi voi demite pe toţi, că aşa e normal

Premierul Ludovic Orban a declarat că toate funcţiile de demnitate publică sunt de natură politică şi că mai sunt încă în Guvern persoane numite de PSD pe care trebuie să le demită.

“Aparatul (Guvernului – n.r.) era atât de stufos, mai sunt încă persoane pe care nu le-am demis, dar încetul cu încetul îi voi demite pe toţi, că aşa e normal.

Adică, lumea să nu înţeleagă că m-am apucat eu să tai capete sau altceva. Toate funcţiile de demnitate publică sunt funcţii de natură politică, sunt funcţii care trebuie ocupate de oameni care sunt dispuşi să aplice programul de guvernare, de oameni în care miniştrii sau premierul trebuie să aibă încredere că, pe de o parte, susţin programul de guvernare, iar, pe de altă parte, au şi capacitatea efectivă de a pune în practică programul de guvernare”, a spus Orban.

Revista Presei