Iată care este cel mai eficient antibiotic natural: Poți trata cu succes o mulțime de boli

09 sept. 2020
Iată care este cel mai eficient antibiotic natural: Poți trata cu succes o mulțime de boli

De când s-au descoperit antibioticele, sănătatea oamenilor a putut fi protejată mult mai bine. Cu toate acestea, folosirea în exces a antibioticelor a creat bacterii ultrarezistente. De aceea, când putem folosi alimente naturale pentru tratarea anumitor afecțiuni, este bine să o facem.

Spre exemplu, uleiul de oregano, datorită conținutului mare de cavacol, acționează mai eficient decât antibioticele, distrugând inclusiv bacteriile rezistente la anumite antibiotice.

„Carvacolul inhibă dezvoltarea bacteriilor, răspândirea stafilococului auriu, în special la nivel pulmonar şi facial (acnee), în paralel cu un efect antibacterian, mucolitic şi expectorant, şi poate fi utilizat atât pentru uz intern, cât şi extern. Uleiul de oregano poate fi folosit extern, prin aplicare în zona afectată, de 2-3 ori pe zi,” notează topremediinaturiste.ro.

Afecțiuni ale pielii

„Înţepături, infecţii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritaţii pe piele, micoze:

• se aplică câteva picături de oregano şi se masează uşor zona afectată, până la absorbţia în piele;

• se adaugă câteva picături de ulei în săpunul lichid sau în gelul pentru duş; se poate adăuga şi în săpunul lichid pentru mâini;

• în caz de răni pe piele, negi, furuncule sau acnee, se fac aplicaţii pe piele, cu masaje, până la absorbţia totală a uleiului; în cazul rănilor sau furunculelor se acoperă, apoi, cu un plasture.

Herpes

• Se aplică 1-3 picături pe zona afectată, de 2-3 ori pe zi.

Ciupercă la picioare

Fungii (ciupercile) la nivelul labei piciorului produc răniri mai ales între degetele piciorului, precum şi deteriorarea unghiilor, în paralel cu un miros foarte neplăcut.

• Se aplică şi se distribuie uniform câteva picături de ulei de oregano între degete şi pe unghii.

Boli ale scalpului

În caz de scalp infectat cu o ciupercă, mătreaţă sau iritaţii ale scalpului, se adaugă câteva picături de oregano în şampon, înainte de spălarea părului. Se lasă şamponul astfel preparat să acționeze pentru câteva minute, după care se clăteşte.

Dinţi şi gingii

Pentru dezinfectarea și deparazitarea totală a zonei bucale, pentru a trata sau preveni parodontoza, se pun câteva picături de ulei de oregano pe periuţa de dinţi, în loc de pastă de dinţi, şi se freacă dinţii. În caz de infecţii la gingii, se masează gingiile cu câteva picături de ulei de oregano.

Igienă intimă

Pentru eliminarea problemelor legate de infecţiile cu spectru larg de ciuperci (inclusiv Candida), se pun în apa caldă din baia de şezut câteva picături de ulei de oregano.

Negi și bășici

Se pune pe zona afectată până la saturație, apoi se acoperă cu un bandaj. Se repetă până se curăță rana,” adaugă topremediinaturiste.ro.