Ieșim mai devreme din casă?! Anunțul făcut de Klaus Iohannis

14 apr. 2020
Ieșim mai devreme din casă?! Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Se pune din ce în ce mai mult problema relaxării mai devreme a restricțiilor. Lideri politici importanți din România, dar și experți în economie spun că economia trebuie repornită. Iohannis a făcut astăzi o serie de declarații pe acest subiect. 

”Dragi români, pericolul nu a trecut, iar o relaxare a măsurilor în perioada următoare cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni ar duce la o explozie a cazurilor de coronavirus.

Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital, stați acasă pentru a nu avea un val de îmbolnăviri și de decese. Nu putem permite niciun pas înapoi, în contextul în care avem de a face cu o răspândire comunitară. Ca atare, se impune prelungirea stării de urgență!”, a spus Klaus Iohannis.

Arafat: Relaxarea acum poate fi devastatoare

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat și el că nu este de acord cu relaxarea restricțiilor în această perioadă, punând problema asumării unei creșteri accentuate a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. Secretarul de stat din MAI a afirmat că o relaxare mai devreme poate duce la rezultate „devastatoare”.

„Dacă opinia care spune că ar trebui să ieșim din situația asta și ne trezim că după Paște avem brusc o creștere a numărului de cazuri, cine își asumă? Dacă mai suportăm 2-3 săptămâni, e normal. Relaxarea acum ar fi prea precoce.

Toți vrem să ajungem să relaxăm aceste măsuri. Dar o relaxare prea devreme poate să însemne un rezultat devastator pentru noi”, a declarat Raed Arafat, la Antena3.