Ieșim mai devreme din casă?! Anunțul făcut de Klaus Iohannis

iohannis-rade

Se pune din ce în ce mai mult problema relaxării mai devreme a restricțiilor. Lideri politici importanți din România, dar și experți în economie spun că economia trebuie repornită. Iohannis a făcut astăzi o serie de declarații pe acest subiect. 

”Dragi români, pericolul nu a trecut, iar o relaxare a măsurilor în perioada următoare cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni ar duce la o explozie a cazurilor de coronavirus.

Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital, stați acasă pentru a nu avea un val de îmbolnăviri și de decese. Nu putem permite niciun pas înapoi, în contextul în care avem de a face cu o răspândire comunitară. Ca atare, se impune prelungirea stării de urgență!”, a spus Klaus Iohannis.

Arafat: Relaxarea acum poate fi devastatoare

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat și el că nu este de acord cu relaxarea restricțiilor în această perioadă, punând problema asumării unei creșteri accentuate a cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. Secretarul de stat din MAI a afirmat că o relaxare mai devreme poate duce la rezultate „devastatoare”.

„Dacă opinia care spune că ar trebui să ieșim din situația asta și ne trezim că după Paște avem brusc o creștere a numărului de cazuri, cine își asumă? Dacă mai suportăm 2-3 săptămâni, e normal. Relaxarea acum ar fi prea precoce.

Toți vrem să ajungem să relaxăm aceste măsuri. Dar o relaxare prea devreme poate să însemne un rezultat devastator pentru noi”, a declarat Raed Arafat, la Antena3.

Revista Presei