Este oficial! Bugetarii care vor fi dați afară! Anunțul Guvernului Orban

concediat

Începe curățenia printre bugetari. Guvernul nu glumește. Îi dă afară! Urmează un val de demiteri în acest domeniu. Va fi un adevărat prăpăd.

Anunțul a fost făcut de către unul dintre oamenii de încredere ai premierului Ludovic Orban. Vicepremierul Raluca Turcan a explicat că ministerele şi instituţiile publice din România trebuie să înceapă cu adevărat să lucreze în slujba cetăţenilor, nu doar să pretindă asta la nivel declarativ.

Demiteri masive în ministere

Raluca Turcan anunță demiteri asive în ministere. Este nevoie de eficientizare şi de o reducere a schemelor de personal.

Vicepremierul anunță reduceri de personal la ministere şi instituţii publice, care să înceapă chiar să servească cetăţeanul. „Vreau ca instituţiile să înceapă să servească cetăţeanul şi să nu mai fie un clişeu pe care să îl aducă politicenii când se schimbă la guvernare. Aş vrea să văd şi eu la Guvern, dacă apare o problemă, se caută rezolvare, nu se caută vinovaţi, nu se caută ţapi ispăşitori. E important să vezi şi unde a fost problema, dar paradigma se schimbă, trebuie să fii acolo să-i ajuţi pe oameni”, a spus Raluca Turcan, într-un interviu pentru Digi24.

Reduceri de personal semnificative la Ministerul Dezvoltării

Primii luați la ochi sunt angajații din Ministerul Dezvoltării Regionale, acolo unde vor avea loc mai multe reduceri de personal, însă la fiecare minister, ministrul de resort va veni cu propria sa schemă de reduceri de personal. „Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune ‘acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem’”, a precizat Turcan.

Turcan a mai anunțat că este un proces care va dura o perioadă mai lungă, însă noul buget va fi gândit pe structurile cu personal restructurat. „Bugetele vor fi făcute pe structurile flexibilizate, nu până la capăt, pentru că, evident, această flexibilizare care începe la nivel naţional trebuie să meargă şi în teritoriu. Este un proces care mai durează, dar la nivelul ministerelor şi instituţiilor publice centrale, da, cred că bugetul va fi calat pe varianta flexibilizată”, a afirmat ea.

Revista Presei