Toggle Menu
  1. Home/
  2. Justiție/

Imagini de colecție! Laura Codruța Kovesi, în pantaloni scurți, la baschet, acum 20 de ani

  1. Home/
  2. Justiție/

Laura Codruța Kovesi este în momentul de față una dintre cele mai notorii personalități. Deși este procuror șef al DNA, aceasta este mai cunoscută chiar și ca vedetele de televiziune, care trăiesc din aparițiile în mass media. Recent, ministrul Justiției, Tudorel Toader a cerut revocarea acesteia din funcție, ceea ce a creat un val de reacții fără precedent.

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat în nenumărate rânduri că o susține, iar CSM, secția procurori a dat aviz negativ pe propunerea lui Toader. În acest context, probabil Laura Codruța Kovesi își va finaliza mandatul în aprilie 2019, atunci când expiră. Aceasta ocupă funcții de conducere încă de la debutul mandatului lui Traian Băsescu. Fostul președinte a numit-o procuror general la dar 28 de ani, spunând că era un copil de 28 de ani cu 3 dosare la activ. Acum i-a devenit unul dintre principalii critici, însă în urmă cu 12 ani nu s-a gândit că a defavorizat procurori cu multă expriență care meritau acea funcție.

Vezi și Atenție! Ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci banane verzi, dar și dacă mânânci banane cu pete maro pe ele

Laura Codruța Kovesi a început să joace baschet de la 7 ani, iar la 14 ani a fost selecționată chiar și în lotul național. La acea vreme își dorea să ajungă profesoară de sport, dar a urmat cariera tatălui său, cea de procuror. Totuși, până la 22 de ani, ea s-a preocupat mai mult de baschet, decât de drept. Lozul norocos a fost prietenia tatălui ei cu Vasile Blaga, astfel reușind să ajungă ca și propunere de procuror general pe masa președintelui de atunci Traian Băsescu.

Vezi și Doctorul Streinu Cercel trage semnalul de alarmă! Cei născuți înainte de anii 1990 trebuie să-și facă urgent aceste analize

Între timp, Laura Codruța Kovesi a progresat foarte mult, ajungând să fie una dintre persoanele extrem de influente în România la ora actuală. Cu o strategie de marketing extrem de bine pusă la punct, ea a devenit un adevărat simbol al instituției pe care o coordonează de ani buni, adică Direcția Națională Anticorupție.

Cine o ține pe Kovesi în funcție

Fostul candidat PSD la alegerile prezidentițiale din 2014, Victor Ponta a făcut o serie de dezvăluiri extrem de interesante, sâmbătă, la Antena 3. Acesta a dezvăluit și dacă se va înscrie și în 2019 pentru funcția pe care a pierdut-o în fața lui Klaus Iohannis. Asta mai ales în condițiile în care despre actualul președinte se spune că ar fi în cărți pentru preluarea conducerii Consiliului European.

Vezi și EXCLUSIV! Dezvăluiri de culise despre Diana Dumitrescu! Ce spun colegii de facultate despre ea

„Nu fac eu o caracterizare a domnului Iohannis, dar nu mi se pare nimic de acuzat. Mi se pare că nu este foarte fericit în funcția de la București”, a spus fostul premier despre Iohannis. Ponta a mai precizat și faptul că nu are de gând să candideze la alegerile prezidențiale din 2019. „Nu cred. Doamna Kovesi face politică de doi-trei ani. Cred că va candida și domnul Dragnea. Nu candidez în 2019. Dacă aș fi singur pe lume, aș candida, dar după ce s-a întâmplat familiei mele în 2015, nu. M-a afectat profund să îmi văd mama târâtă la DNA Ploiești. M-a deranjat că după tot ce a prezentat toată presa din România, astăzi nu s-a schimbat nimic”, spune Victor Ponta.

Fostul premier a vorbit și despre cum s-a implicat Kovesi în campania din 2014. „Doamna Kovesi, așa cum a vrut să câștige domnul Băsescu, așa a vrut în 2014 să câștige Iohannis”. Întrebat dacă ar trebui să se teamă Liviu Dragnea de ceea ce ar putea să spună Coldea, fostul premier a spus că „Cu domnul Dragnea, orice întâlnire se termină prost pentru celălalt”. În ceea ce privește cererea de revocare din funcție a șefei DNA, Victor Ponta este de părere că Laura Codruța Kovesi își va termina mandatul. „Da, în aprilie 2019, când își va termina mandatul. Nu v-a fost clar că domnul Dragrea o ține în funcție?”.

Elena Zainea/ Sursa foto: facebook