Impresionant! Draga Olteanu Matei, scrisoare de adio pentru români, descoperită după moartea sa: Mesajul viral al artistei

03 dec. 2020
Impresionant! Draga Olteanu Matei, scrisoare de adio pentru români, descoperită după moartea sa: Mesajul viral al artistei

Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai mari artiste ale teatrului și filmului românesc, a decedat la vârsta de 87 de ani.

Nu doar că aceasta și-a pregătit din timp trecerea pe lumea cealaltă, lăsând directive despre locul și ținuta în care își dorește să fie înmormântată, însă iată că, după moartea acesteia a fost descoperită și o scrisoare pe care a adresat-o tuturor românilor, publicată în exclusivitate de huff.ro.

„Dragii mei, când n-oi mai fi vă rog nu mă plângeți. Am încercat în întreaga mea carieră să vă ofer bucurie și zâmbete. Mereu am fost coplesită de atenția pe care mi-ați oferit-o și am considerat că îmi dați prea mult pentru ceea ce merit de fapt.

Când n-oi mai fi vă rog să vă amintiți de mine cu drag și cu bucuria pe care o aveam când interpretam fiecare rol, fie că era pe scena teatrului, fie că era în filme.

Am trăit mare parte din viața mea pe scenă, indiferent c-a fost scena teatrului sau scena filmelor în care am jucat. Nu vreau să mă plângeți. Eu vă iubesc și prețuiesc prea mult. Mă bucur că m-ați primit în sufletele voastre și mă bucur să aflu că am reușit să vă ofer bucurie.

Draga Olteanu Matei: Nu am fost niciodat interesată de premii oferite de organizații

Mă măgulește fiecare scrisoare pe care o primesc, n-am fost niciodată interesată de premii oferite de organizații, ci am considerat că cel mai important premiu pe care-l pot primi au fost reacțiile voastre când terminam de jucat o piesă de teatru. Marea marea iubire. Rămâneți fericiți, rămâneți sănătoși, și vă mulțumesc pentru fiecare moment în care m-ați urmărit.

A voastră, Draga Olteanu Matei”, este scrisoarea lăsată de marea doamnă a teatrului și filmului românesc.