În 3 zile, Bucureștiul nu o să mai facă față! S-a cerut activarea stării de urgență

Coronavirusul începe să pună tot mai multe probleme și în România, iar autoritățile sunt în alertă. Viceprimarul Capitalei a cerut activarea stării de urgență.

„Să se activeze starea de urgență. Bucureștiul, în 3 zile, nu mai face față, dacă creșterilor vor continua, cum au fost azi. Numărul de locuri în spitale vor fi depășite.” a spus viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, la România TV.

Bilanţul morţilor de coronavirus a crescut în Italia cu 168 şi a ajuns la 631, o creştere de 36% într-o singură zi, a anunţat marţi Agenţia de protecţie civilă, cea mai mare creştere de la declararea epidemiei, pe 21 februarie, relatează Reuters, DPA şi AFP.

Numărul total de cazuri confirmate din Italia, ţara europeană cea mai afectată de virus, a crescut la 10.149 de la 9.172, ceea ce reprezintă o creştere de 10,7%.

Şeful Agenţiei de protecţie civilă a spus că, din cei infectaţi iniţial, 1.004 s-au restabilit complet, faţă de 724 în ziua precedentă. De asemenea, 877 de persoane se află în prezent la terapie intensivă, faţă de 733 luni.

Epidemia rămâne concentrată în nordul Italiei, cu 5.791 de cazuri în Lombardia, 1.533 în Emilia-Romagna şi 856 în Veneto. În Lazio, regiune din care face parte Roma, există 116 cazuri, în creştere faţă de cele 102 înregistrate luni.

12 cazuri confirmate în România, într-o singură zi 

Astăzi, în România au fost confirmate 12 cazuri noi, numărul total ridicându-se la 29 de cazuri.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că riscul unei pandemii de coronavirus rămâne ridicat şi a subliniat că este necesar ca statele să-şi coordoneze măsurile.

„Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului presupune un efort la nivel naţional, internaţional şi global”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, după videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

Loading...

Revista Presei