În sfârșit vești bune! Anunțul zilei privind coronavirus! Cercetătorii au oferit ultimele informații

corona virus

Apar și vești bune privind teribilul virus COVID-19. În cursul zilei de luni a avut loc primul test clinic privind un vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2. Marele eveniment a avut loc la Seattle, conform autorităţile sanitare americane. Cu toate acestea, va fi nevoie de luni de zile, poate chiar un an, până la finalizarea studiilor pentru un nou vaccin împotriva acestei infecții teribile.

Anunțul autorităților americane

Primul participant al testului clinic a primit vaccinul experimental în cursul zilei de luni. Potrivit Associated Press, care a citat un demnitar guvernamental american, noul vaccin ar trebui să protejeze împotriva teribilului COVID-19. 45 de persoane adulte participă la studiu. ‘Testul clinic deschis va include participarea a 45 de adulţi voluntari cu stare bună de sănătate, cu vârste între 18 şi 45 de ani, timp de circa şase săptămâni’, a transmis Institutul Naţional de Sănătate (NIH) într-un comunicat.

Primul participant la testul finanţat de Institutul Naţional pentru Medicină din SUA, care se desfășoară la Institutul pentru Studii Medicale din Seattle, a primit luni prima doză de vaccin. Cu toate acestea, va fi nevoie de 12 până la 18 luni pentru a aproba un astfel de medicament, astfel că pericolul pandemiei rămâne. Conform OMS, persoanele cu o formă uşoară a bolii se recuperează în aproximativ 14 zile, în timp ce formele mai grave se pot vindeca între trei şi şase săptămâni.

Anunțul Comisiei Europene privind un vaccin

Comisia Europeană a oferit luni un sprijin financiar de până la 80 milioane de euro companiei CureVac din Tuebingen, Germania, care dezvoltă vaccinuri înalt inovative, pentru a accelera dezvoltarea şi producerea unui vaccin împotriva coronavirusului în Europa, informează executivul european. Ursula von der Leyen, președintele CE, şi comisarul pentru inovaţie, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, au discutat cu conducerea CureVac prin videoconferinţă, la care a participat şi vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Ambroise Fayolle.

„În această criză a sănătăţii publice, este extrem de important să sprijinim cercetătorii noştri de prim rang şi companiile din domeniul tehnologiei. Suntem hotărâţi să punem la dispoziţia CureVac finanţarea necesară pentru a intensifica dezvoltarea şi producerea unui vaccin împotriva coronavirusului. Sunt mândră că avem astfel de întreprinderi precum CureVac în UE. Casa lor este aici, însă vaccinurile lor vor fi în beneficiul tuturor, atât în Europa, cât şi în afara ei”, a transmis preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Revista Presei