Inacceptabil! Replica Deliei, care a aruncat tot internetul în aer! Artista a fost apoi insultată ca la ușa cortului

delia

Delia este una dintre cele mai în vogă vedete din România. Aceasta are numeroase proiecte, din care câștigă sume importante și chiar dacă pandemia i-a afectat veniturile, o duce în continuare foarte bine. Contractele cu Antena1 pentru X-Factor și IUmor continuă, iar pe lângă acestea, mai sunt și cele de imagine, care sunt foarte profitabile și acum.

În acest context, Delia a semnat o petiție a artiștilor, adresată Guvernului României, prin care aceștia cereau ajutor de stat în pandemie. Și asta pentru că proiectul executivului aloca bani doar pentru festivalurile, care nu se mai pot ține din cauza crizei provocate de coronavirus, fără să se gândească nimeni că la fel de afectați sunt și alții din industrie, care nu vor avea efectiv cu ce să-și plătească facturile.

Internauții au luat foc când au văzut că Delia distribuie această scrisoare deschisă și i-au adresat cuvinte greu de reprodus. Aceștia îi reproșau că nu este corect să ceară bani de la stat, în condițiile în care tocmai și-a achiziționat un penthouse de 3 milioane de euro.

Artista a dat și ea imediat o replică pentru a calma spiritele și a explicat clar motivul pentru care sprijină această petiție.

„NU ESTE DESPRE MINE! Este despre o intreaga industrie care s-a oprit! Despre instrumentisti, dansatori, sunetisti, tehnicieni, despre oamenii nevazuti din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment!

Nu o sa raman indiferenta doar pentru ca nu sunt la limita de jos a existentei. E absolut NORMAL sa sustin o asemenea petitie pentru industria din care fac parte. Voi face asta in continuare. Impreuna vom putea depasi aceasta perioada”, a scris Delia pe Facebook.

Ce a transmis si Florin Ristei

De același tratament a avut parte și Florin Ristei, fost câștigător al X-Factor și actual jurat. Acesta a tranmis și el un mesaj tranșant celor care nu înțeleg situația și aruncă gratuit cu noroi.

„Stați liniștiți că nu vreau nici un ban de la stat și niciun ajutor, pentru că, spre norocul meu, am avut și alte activități. Dar vorbesc pentru alții, pentru colegi chitariști, toboșari, tehnicieni, luminiști, dansatori, care nu au avut aceeași situație.
Lăsați naibii hate-ul ăsta idiot că nu vă bagă nimeni mâna în buzunar.

Nici eu, nici Delia, nici Chirilă. Ci doar vrem ca toată breasla să beneficieze de ajutorul meritat, pe măsura impozitelor și taxelor pe care le-am virat în contul statului în ultimii zece ani. Și credeți-mă, nu sunt sume mici.

Așa că, încercați să gandiți dincolo de stratul ăsta superficial pe care îl vedeți la televizor, și să înțelegeți că “domeniul cultural” nu înseamnă doar 3 oameni publici pe care îi vezi la televizor și pe care îi urăști că-și permit să meargă într-o vacanță pe banii munciți de ei”, a fost și reacția lui Florin Ristei, colegul de juriu al Deliei de la X-Factor.

Scrisoarea care a aruncat internetul în aer

SCRISOARE DESCHISĂ
Domnului Prim-Ministru Ludovic Orban
Domnului Ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu
Doamnei Vicepremier Raluca Turcan
Stimată Doamnă, Stimați Domni,

Am luat la cunoștință că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activități au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Însă am constatat cu surprindere că artiștii nu sunt incluși în planul Guvernului.
Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri și evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale și stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor și editorilor, artiștii nefiind incluși în niciuna dintre aceste măsuri.
Considerăm că existența sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artiști.
Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural.

Cu considerație, ai dumneavoastră,
Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla’s Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcția 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris – Nelu Dumitrescu, Ionică Moroșanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeș, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ștefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen.

Ce ecou a avut petiția artiștilor

Paula Seling a promovat și ea intens scrisoare artiștilor și a oferit celor interesați și un feedback a ceea ce a urmat, după viralizarea acesteia.

„Azi, împreună cu o parte din semnatarii scrisorii deschise, am fost invitată la Guvern pentru a discuta și a încerca sa rezolvam problemele cuprinse în scrisoare. Vă pot spune, cu sinceritate, ca am fost primiți cu bunăvoința și cu maximum de disponibilitate.

Pe parcursul zilelor următoare vom menține dialogul pentru alegerea celor mai bune soluții.
Mulțumesc tuturor. Sper să putem sa ii ajutam pe cei care sunt direct afectați de pandemie și nu se afla in lumina reflectoarelor”, a scris Paula Selling pe pagina ei de facebook.

Citește și:

Revista Presei