Încearcă și tu! Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi în fiecare dimineață? Cercetătorii spun adevărul

Peste tot, în jur, auzim cât de benefic este usturoiul pentru sănătatea noastră. Deși mirosul de după nu este cel mai plăcut și se duce foarte greu, usturoiul este unul dintre alimentele preferate ale românilor.

Usturotiul este utilizat ca remediu pentru răceli, infecţii, boli cardio-vasculare şi hipercolesterolemie. Iată ce spun cercetătorii:

Consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric şi cel duodenal. Mai mult, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans, cea mai frecventă ciupercă responsabilă de candidoza, agenţii săi activi sulfuroşi fiind capabili să dezintegreze pereţii celulari şi proteinele acestei ciuperci.

Usturoiul susține sistemul imunitar

”Un căţel de usturoi luat dimineaţa pe stomacul gol, înghiţit întreg, te fereşte toată ziua de răceli, virusuri. Ar trebui să fie o obişnuinţă pentru toată lumea”, spune Gheorghe Manole, legumicultor din Buzău.

Cea mai importantă substanță din usturoi este alicina. Aceasta distruge germenii patogeni fără a afecta flora microbiană din sistemul nostru digestiv care este necesară unei bune funcţionări a organismului.

De asemenea, alicina subţiază pereţii vaselor de sânge, mărește volumul arterelor şi al arteriolelor, uşurând astfel circulaţia sângelui și combate stafilococii şi streptococii.

Revista Presei