Toggle Menu
  1. Home/
  2. News/

Incendiu la Catedrala Notre Dame din Paris. Turla Catedralei s-a prăbușit. FOTO

  1. Home/
  2. News/

Un incendiu a izbucnit luni seară la celebra catedrală Notre Dame din Paris. Autoritățile sunt prezente la fața locului. Fumul gros ieșit din Catedrală a speriat persoanele aflate în apropierea ei.

 

Conform primelor informații, incendiul a izbucnit la ora 19, după terminarea programului de vizită.

„Notre Dame. Foc în desfășurare. Evitați zona și facilitași trecerea vehiculeleor de urgență și intervenția poliției”, se arată în mesajul poliției.

În acest moment flăcările au cuprins mare parte din acoperișul catedralei.

 

Potrivit televiziunii France 2, autoritățile au declarat că incendiul este rezultatul unui accident.

Președintele francez Emmanuel Macron a reacționat, amânând un discurs televizat, planificat pentru această seară, a declarat purtătorul de cuvânt al Palatului Elysee.

„Din cauza teribilului incendiului de la Notre-Dame-de-Paris, Președintele Republicii a decis să amâne discursul său”, se arată în comunicat.

 

 

Vicepreședintele american Mike Pence a trimis un mesaj pe Twitter prin care trimite „gândurile și rugăciunile” americanilor pentru pompierii și oamenii din Paris.

„Notre Dame este un simbol al credinței pentru oamnei din întreaga lume – și este sfâșietor să vedem o casă a lui Dumnezeu este în flacări. Gândurile și rugăciunile noastre sunt cu pompierii de la fața locului și cu toți oamenii din Paris”, a scris Mike Pence pe Twitter.

 

Peste 400 de pompieri sunt prezenți la fața locului. Șeful poliției franceze a declarat că aceștia nu pot opera în interiorul Catedralei din cauza efectului „de cuptor” dat de cărămida din care e făcută Catedrala.

Sute de persoane s-au adunat pe podurile din Paris pentru a privi incendiul, unii filmează și fac poze, în timp ce alții privesc fără reacție, scrie AFP.

Ioana