Încep restricțiile pentru cei nevaccinați. Florin Cîțu anunță noi obligații

15 sept. 2021
Încep restricțiile pentru cei nevaccinați. Florin Cîțu anunță noi obligații

Era de așteptat ca diferențele dintre cei vaccinați și nevaccinați să fie scoase la lumină la un momendat. Conform ultimului proiect de OUG discutat de Guvern, noi reguli vor intra în vigoare și îi vor afecta pe cei care au refuzat să se imunizeze.

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre un proiect de OUG care prevede că angajaţii din asistenţa socială trebuie să prezinte fie dovada vaccinării, fie un test negativ sau dovada trecerii prin boală.

Certificatul verde, în vigoare în România

Cu alte cuvinte, noul OUG prevede practic că angajații din asistență socială să prezinte certificatul verde ori de câte ori vin la muncă, căci asta înseamnă cele trei dovezi pe care aceștia vor fi nevoiți să le dețină.

”Am discutat un proiect de OUG care stabileşte că angajaţii din instituţii publice din zona asistenţei sociale vor trebui să facă dovada vaccinării, sau să prezinte un test negativ sau să facă dovada trecerii prin boală.”, a declarat premierul.

Mai mult de atât, odată ce măsura intră în vigoare se dorește chiar și testarea tuturor angajaților, în condițiile în care numărul persoanelor vaccinate este sub 70%.

”Mergem în această direcţie, clar vom cere testare, personalul medical e vaccinat 70 la sută. Vom vedea cea mai bună variantă”, adaugă Cîțu.

Dacă vă întrebați cine va plăti pentru testele periodice de COVID în cazul persoanelor nevaccinate, ei bine, Florin Cîțu a clarificat și asta. Angajații vor fi nevoiți să își plătească singuri testele, având în vedere că refuză să se vaccineze gratuit.