Începe acum să consumi acest „superaliment”. Îl găsești în orice supermarket. Te scapă de boli grave de inimă

15 iun. 2020
Începe acum să consumi acest „superaliment”. Îl găsești în orice supermarket. Te scapă de boli grave de inimă

Specialiștii susțin că acest fruct reprezintă un „superaliment”, care te poate scăpa de boli grave de inimă. Îl găsești extrem de simplu, fiind prezent în orice supermarket, astfel încât nu ai niciun motiv să nu începi de astăzi să-l consumi.

Provenind din America de Nord, afinele au început să fie cultivate și în alte părți ale lumii, mai ales după ce oamenii de știință le-au descoperit beneficiile majore pe care le oferă organismului, fiind bogate în vitamine, minerale și compuși antioxidanți.

„100 de grame de afine proaspete conțin: 57 de calorii, 84% apă, 0,7 grame de proteine, 14.5 grame de carbohidrați, 10 grame de zahăr, 2.4 grame de fibre, 0.3 grame de grăsimi. Majoritatea carbohidraților din compoziția afinelor sunt dați de glucoză și fructoză. Cu toate acestea, indicele glicemic al acestor fructe este destul de mic, motiv pentru care pot fi consumate și de către persoanele care suferă de diabet.

Începe acum să consumi acest „superaliment”. Îl găsești în orice supermarket. Te scapă de boli grave de inimă

În ceea ce privește vitaminele și mineralele pe care le conțin, afinele sunt o sursă bună de magneziu și vitaminele K și C. Conțin în cantități mai mici cupru și vitaminele E și B6. Compușii cei mai valoroși din compoziția afinelor sunt antocianinele, antioxidanți care dau culoare fructelor, resveratrolul și quercitina,” notează vegis.ro.

Datorită substanțelor pe care le conțin, afinele sunt extrem de recomandate pentru consumul de zi cu zi, beneficiile acestora incluzând următoarele:

  • Reducerea riscului bolilor cardiovasculare

„Un studiu efectuat în Oklahoma arată că există o legătură strânsă între fructele care conțin flavonoide, precum afinele, și menținerea sănătății inimii. Oamenii de știință din Oklahoma susțin, de asemenea, că afinele reduc factorii care declanșează bolile cardiovasculare în cazul bărbaților obezi și al femeilor care suferă de sindrom metabolic. Acest beneficiu este dat de conținutul mare de polifenoli care se găsește în compoziția afinelor.

Alte cercetări arată că un consum zilnic de afine îmbunătățește tensiunea arterială și reduce riscul de înfundare a arterelor în cazul femeilor aflate la post-menopauză, cu prehipertensiune și hipertensiune de gradul 1,” adaugă vegis.ro.

Mai mult decât atât, afinele împiedică oxidarea colesterolului rău (LDL), factor ce se află în strânsă legătură cu declanșarea bolilor de inimă. Un studiu efectuat pe nu mai puțin de 93.600 persoane, a relevat faptul că, un consum mare de antocianine, antioxidant care se găsește în afine, scade cu până la 32% riscul de apariție a infarctului.