Începe coșmarul pentru cei care stau la bloc! S-a dat legea care complică totul extrem de mult

bloc

Vremurile în care dusul gunoiului era extrem de simplu au apus. De acum înainte, să duci gunoiul va fi o adevărată aventură, întrucât, în România a intrat în vigoare care complică extrem de mult un obicei care înainte era foarte simplu. 

Au început să apară noile containere de gunoi, prin care cei care stau la bloc trebuie să colecteze deșeurile în mod selectiv, așa cum prevede legea nou-intrată în vigoare în urmă cu doar câteva luni. Containerele arată exact ca în imaginea de mai jos și în curând le vom găsi pe lângă fiecare bloc din România.

Legea prevede faptul că este total interzisă amestecarea deșeurilor

Din 1 iulie 2019 este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții:

plastic/metal
hârtie/carton
sticlă
deșeuri reziduale/amestecate/menajere

Este interzisă amestecarea deșeurilor.
Este interzisă abandonarea deșeurilor și depozitarea acestora în afara spațiilor special amenajate, conform Legii nr. 211/2011.

PLASTIC/METAL

Se colectează în recipientul galben (blocuri), respectiv sacul menajer galben (case). Recipientele din plastic (PET-urile) se clătesc cu apă rece; ambalajele din plastic care nu se pot curăța se colectează la deșeurile reziduale. Dopul se scoate înainte de debarasare. Astfel, se economisește spațiu prin presare.

HÂRTIE/CARTON

Se colectează în recipientul albastru (blocuri), respectiv sacul menajer albastru (case). Prin împăturire se economisește spațiu!

STICLĂ

Se colectează în recipientul verde (blocuri), respectiv sacul menajer verde (case). Ambalajele din sticlă se clătesc înainte de debarasare.

Revista Presei