Închideți geamurile acum! Vapori de otravă plutesc în aceste zone super populate! Zeci de mașini au fost deja distruse! Alertă și la STS!

ciurel

Un titlu aparent alarmist, dar atât de cuprinzător și de real. Mai mult decât atât, revoltător! De 12 ani (da, 12!) se tot construiește la Podul Ciurel din București, a cărui deschidere a fost deja anunțată de câteva ori până acum. A costat aproximativ 470 de milioane de EURO și este cel mai scump proiect de infrastructură din Bucureşti.

Un pod inutil. Așa spun toți specialiștii întrucât planul inițial nu are nicio legătură cu ce a ieșit la final. Nici primăria generală şi nici cea din Sectorul 6 nu au blocat construcţia de noi imobile pe traseul viitorului drum expres, care de fapt nu s-a mai făcut. Așa că celebrul pod este bun doar de PR întrucât în niciun caz nu va ajuta la fluidizarea traficului.

Constructorul, firma Euroconstruct, s-a mișcat cu viteza melcului, așa că inaugurarea podului Ciurel a întârziat de multe ori deja. Fiind campanie electorală, acum s-a pus piciorul în prag. Trebuie să tăiem panglici, așa că muncitorii s-au grăbit să finalizeze lucrarea otrăvind populația.

Nu, nu este o glumă sinistră! Fix asta au făcut. De trei zile, aceștia vopsesc podul cu o substanță albă care s-a evaporat pe mașinile parcate la kilometri buni și în balcoanele oamenilor. Evident, acest lucru nu este normal și numai dacă folosești substanțe toxice, neconforme se poate întâmpla așa ceva. Dar în Bucureștiul cel poluat se poate!

Vapori albi OTRĂVESC populația! Autorităție NU fac nimic

Vopseaua s-a lipit de zeci de mașini și nu se mai ia decât utilizând proceduri speciale. Parbrizele sunt toate pictate cu alb și asta face ca oamenii să nu poate efectiv circula cu autoturismele personale. Costul reparației unui autoturism avariat se ridică la 1700 de lei.

Vopseaua a ajuns sub forma de stropi mici și în curtea STS și toate mașinile din parcare au fost avariate. La fel și în parcarea Ford, pe mașinile noi, puse la vânzare. Serviciul de Telecomunicații Speciale este o instituție cheie în stat, iar turnul STS a fost și el lovit de valul alb. Cu toate acestea, liniștea autorităților este asurzitoare.

Încă din prima zi, locatarii din zonă au mers la Poliție, au sunat la Primărie și chiar au mers pe șantier să-i roage pe muncitori să ia atitudine. NIMENI nu a luat nicio măsură, așa că vopsitul cu otravă a continuat încă două zile.

Primăria nu și-a asumat răspunderea și le-a spus oamenilor să se îndrepte spre constructor pentru despăgubiri, constructor care inițial a tratat situația cu multă lejeritate. Ulterior, după ce s-a pus multă presiune a acceptat să plătească reparațiile, dar până acum nu a dat nimănui niciun ban și nu se știe dacă-și va achita datoriile întrucât o scurta incursiune în trecut arată că acesta nu prea s-a ținut de cuvânt.

Aerul a devenit irespirabil în zonă, în Regie, loc populat de mii de studenți plutește albul otrăvitor pe deasupra, iar toți cei care locuiesc în zonă acuză probleme cu respirația. În era COVID, fix vapori de vopsea toxică mai lipseau din peisaj.

Gabriela Firea și Nicușor Dan, cei doi candidați cu șanse la Primăria Capitalei, dar și Gabriel Mutu și Ciprian Ciucu, care vor scaunul de primar la Sectorul 6 au fost înștiințați de problemă. La fel ca și toate televiziunile (care par și ele în campanie), plus Secția 20 de Poliție. Secția 20 este aceea în jurul căreia defilau Duduienii și jucau barbut, așa că, locatarii din zonă mai speră doar într-un miracol divin pentru ca această situația dramatică să-și găsească rezolvare.

Citește și:

Revista Presei