Inconștiență criminală! Ce a făcut un bărbat care trebuia să se afle în autoizolare. A uluit întreaga țară

Inconștiența unora este absolut incredibilă, în România. Este cazul unui român care a fost prins că se plimba pe stradă la doar câteva ore după ce fusese amendat deja pentru același lucru. 

Procurorii au deschis un dosar penal pe numele unui bărbat de 54 de ani dintr-o comună din judeţul Neamţ, care a fost prins de poliţişti în timp ce se plimba pe stradă, deşi el primise cu câte ore înainte amendă pentru că nu stă în izolare la domiciliu.

„La data de 23.03.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ‘zădărnicirea combaterii bolilor’, prevăzută de art. 352 alin. (l) din Codul penal.

Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Săvineşti, judeţul Neamţ, cu privire la faptul că, în data de 20.03.2020, orele 19,00, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Zăneşti, satul Traian, judeţul Neamţ, având cunoştinţă de faptul că se află în autoizolare la domiciliu, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, a părăsit imobilul plimbându-se pe strada Luminii din localitate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Procurorii menţionează că bărbatul fusese sancţionat contravenţional la aceeaşi dată, la orele 12,00, conform prevederilor OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, luând la cunoştinţă faptul că are obligaţia de a nu părăsi imobilul pe o perioadă de 14 zile.

154 de dosare penale

Un număr de 154 de dosare penale au fost întocmite până în prezent prin structurile abilitate ale MAI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal.

Mai mult, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 903 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii.

Loading...

Revista Presei