Inconștiența supremă: Cine NU stă la izolare, deși se află în cel mai mare pericol (FOTO)

Absolut toți decidențiii politici, influencerii, vedetele și tot ce înseamnaă formatori de opinie din România au lansat apeluri repetate, în aceste zile, la izolare și la stat în casă. Realitatea din teren arată o situație incredibilă în România: s-au izolat cei care aveau cel mai puțin nevoie. 

O ieșire printr-un cartier din București ne-a demonstrat o realitate cruntă. Exact cei care ar trebui să stea în cea mai deplină izolare în această perioadă se plimbă nestingheriți pe străzi, la cumpărături, fără nici cea mai mică grijă, de parcă starea de urgență n-ar fi pentru ei.

Astfel, așa cum se vede și în imaginea de mai jos, surprinsă chiar astăzi pe străzile din București, bătrânii pensionari din România nu au nicio treabă cu izolarea, ba dimpotrivă, se plimbă liberi pe străzi, prin autobuzele STB, se duc la piață, la cumpărături, expunându-se, astfel, nu numai unui risc foarte mare de contaminare, dar chiar decesului, știut fiind faptul că incidența deceselor din cauza coronavirusului este mai mare în rândul persoanelor în vârstă, care au și alte afecțiuni, respiratorii sau de altă natură.

În schimb, s-au golit străzile de mașini, de corporatiști, s-au închis magazinele, iar cafenelele sunt goale, ceea ce denotă faptul că publicul activ, tânăr și mai în putere a înțeles corect mesajul de a sta în izolare, chiar cu prețul unui risc economic profund.

Încă un exemplu de nepăsare: Zeci de pensionari s-au înghesuit să cumpere bilete de tratament

Încă o serie de imagini ale inconştienţei vin de la Ploieşti, unde zeci de pensionari s-au înghesuit să cumpere bilete de tratament. Asta cu atât mai mult cu cât ministrul Muncii a anunțat că se suspendă programul de tratament pentru pensionari, așa cum era și firesc, de altfel.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până marţi, pe teritoriul României, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

„Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iaşi, 2 în Suceava, 2 în Neamţ şi câte unul în Ialomiţa, Mureş, Botoşani, Bistriţa Năsăud şi Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 şi 65 de ani”, precizează sursa citată.

Dintre cele 184 de persoane confirmate pozitiv, 16 au fost declarate vindecate şi externate – 15 din Spitalul din Timişoara şi una de la Bucureşti.

Potrivit GCS, pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat COVID-19. Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

GCS reaminteşte că, până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod penal.

Loading...

Revista Presei