Incredibil: Ce salarii au angajații Hornbach și de ce rămân mulți ani în cadrul companiei? S-au investit peste 3 milioane de euro pentru asta

30 oct. 2020
Incredibil: Ce salarii au angajații Hornbach și de ce rămân mulți ani în cadrul companiei? S-au investit peste 3 milioane de euro pentru asta

Hornbach este o afacere de familie, ajunsă astăzi la a șasea generație. În România, Hornbach are peste 150 de magazine și se află în continuă expansiune, astfel încât scoate constant la bătaie noi locuri de muncă. 

În România, Hornbach se află de 12 ani, perioadă în care a investit peste 3 milioane de euro în trainingurile angajaților. Astfel, retailerul de materiale de construcție a reușit o performanță greu de egalat în această piață: o fluctuație de personal de doar 4%.

„La Hornbach este esenţială capacitatea angajaților de a putea răspunde oricărui client, indiferent de raionul de care se ocupă, şi de a oferi o consiliere pe măsură. Astfel, toți angajații noi beneficiază atât de traininguri standard, cât şi specifice, deoarece ne dorim să fim permanent în topul preferinţelor clienţilor atunci când vine vorba de consilierea specializată oferită de personalul nostru”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Printre cele mai importante cursuri pe care le urmează un angajat Hornbach înainte de a intra în atribuțiile fișei de post se numără școlarizările specifice precum cele în domeniul acvaristicii, al plantelor, cursuri pentru obținerea autorizației de conducere a motostivuitorului, precum și școlarizări standard în domeniul vânzării.

Fiecare training din cadrul companiei are o parte teoretică și una practică, iar la finalul fiecărei săptămâni de școlarizare are loc a testare care verifică nivelul cunoștințelor acumulate, stabilind astfel care sunt părțile unde este nevoie de clarificări.

Cât câștigă un angajat Hornbach?

Un lucrător comercial cu o experiență de minim 2 ani, va primi până la 3000 de lei net pe lună, sumă la care se ajunge din salariul de bază de 2300 lei, un bonus de 400 lei precum și bonuri de masă în valoare de 300 lei. Tot de același salariu se bucură și un adjunct șef supraveghere case.

Un lucrător comercial specializat ajunge însă să primească un bonus de până la 1000 de lei pe lună, la un program de lucru de 8 ore pe zi.

„Noii angajaţi nu sunt trimişi în magazine fără a fi şcolarizaţi înainte şi fără să cunoască în detaliu ce trebuie să facă, indiferent de experienţa acumulată până la acel moment. Din acest motiv aceştia participă la training-urile de iniţiere, în care se familiarizează cu modul în care ar trebui să decurgă activitatea lor zilnică din magazin în funcţie de complexitatea departamentului pentru care au fost angajaţi”, au mai declarat reprezentanții companiei.