Incredibil! Secretul puiului de la KFC, descoperit! Reţeta specială, publicată pe internet

09 apr. 2020
Incredibil! Secretul puiului de la KFC, descoperit! Reţeta specială, publicată pe internet

Un bărbat din Marea Britanie susţine că a descoperit reţeta secretă a puiului de la KFC, dând lumii o veste incredibilă. Acesta poate fi preparat şi acasă, dacă avem o friteuză şi un amestec corect de ierburi şi condimente. Mai mult, uleiul trebuie încins la o anumită temperatură astfel încât totul să iasă ca la carte.

Secretul KFC, descoperit de un tânăr britanic

Dan Fell, un bucătar din Marea Britanie şi un avid consumator de carne prăjită de pui a anunţat recent că ar fi descoperit reţeta secretă a KFC folosită pentru prepararea delicateselor gigantului american fast-food. Conform publicaţiei britanice Daily Star, tânărul ar fi petrecut 18 luni testând şi încercând mai multe variante până când a ajuns la un amestec care seamănă extraordinar de mult cu reţeta celebră folosită de KFC. Tânărul, originar din Warwickshire, este ferm convins că a reuşit să recreeze celebra reţetă a Colonelului, secret rămas intact generaţii întregi.

„Mi-a luat 18 luni, dar am reprodus-o. Trebuie să ai o friteuză şi ai nevoie de amestecul corect de ierburi şi condimente. Uleiul trebuie să fie între 160-165 grade, nici mai mult, nici mai puţin. Puiul trebuie să fie la temperatura camerei şi trebuie să foloseşti albuş cu lapte pentru compoziţie”, a explicat Fell pe Twitter.

Reţeta şi modul de preparare descoperite de bărbat

Potrivit tânărului, ingredientele pentru puiul KFC sunt următoarele: „Cinci căni de făină simplă, Faina cu agent de afânare încorporat, Patru linguri de ardei iute, Două linguri cu praf de usturoi, Două linguri de piper alb, O lingură de ghimbir, O lingură de pudră de muștar, O lingura de ţelină sărată, O lingură de ardei negru, O jumătate de lingură de cimbru, O jumătate de lingură de oregano, O treime dintr-o lingură de sare de mare, Un ou bătut, Pui”, spune acesta pe internet.

Cum se prepară

„Combinați făina și condimentele împreună. Creați un amestec nou folosind trei părți din amestecul dvs. de făină de condimentare cu o parte făina cu agent de creştere. Rotiți puiul în oul bătut și apoi în amestecul de condimente. Se prăjesc într-o friteuză adâncă timp de cinci până la șase minute la 162,5C, apoi le introduceți într-un cuptor preîncălzit la 80° C. După ce ați prăjit tot puiul, dați fiecărei bucăți 90 de secunde de prăjire în plus. Acest lucru le va menține fierbinţi și va asigura că toate sunt gata în același timp. Chiar nu poţi remarca diferenţa”, a mai declarat Dan, care vrea deja să pornească o afacere în care să vândă 20 bucăţi de pui din propria reţetă, despre care spune că este similară cu aceea folosită de gigantul KFC, cu doar 6 lire.