Informații ascunse despre coronavirus! Sute de morți de care nu a vorbit nimeni

Există tot mai multe suspiciuni că guvenele lumii ascund informații despre epidemia de coronavirus, mai ales în ceea ce privește numărul victimelor. Este cazul Coreei de Nord, care nu a comunicat absolut nimic despre cazurile confirmate de coronavirus. Adevărul a ieșit la iveală. 

Astfel, s-a aflat că aproape 200 de soldați din Coreea de Nord din mai multe ramuri ale armatei ar fi murit din cauza infectării cu coronavirus.

Mai mult, un raport citat de presa internațională afirmă că 180 de soldați nord-coreeni au murit în ianuarie și februarie și că aproximativ 3.700 de soldați sunt în prezent în carantină.

Se pare că raportul a provocat o revoltă în unitatea militară din Coreea de Nord și i-a determinat pe conducătorii militari să ia mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

Coreea de sud, una dintre cele mai afectate țări din lume 

Președintele Kim Jong Un i-a scris preşedintelui Coreei de Sud, Moon Jae-in, exprimându-şi speranţa că autorităţile de la Seul vor avea succes în combaterea epidemiei de coronavirus, transmit Reuters şi Xinhua.

Potrivit unui anunţ făcut  de secretarul de presă al preşedinţiei sud-coreene, Yoon Do-han, în scrisoarea personală primită miercuri Kim a transmis un mesaj de susţinere celor care combat COVID-19 şi şi-a exprimat preocuparea faţă de sănătatea lui Moon, adăugând că va continua să îi adreseze tacit cele mai bune urări de sănătate.

În Coreea de Sud, bilanţul infectărilor cu coronavirus era de aproximativ 6000 de persoane.

Președintele nord-coreean s-a declarat încrezător în succesul eforturilor împotriva bolii şi le-a urat sănătate sud-coreenilor.

Revista Presei