Ingredientul care face minuni în organism. Adaugă-l în mâncare pentru că are beneficii uimitoare

de: Ana Toma
31 aug. 2020
Ingredientul care face minuni în organism. Adaugă-l în mâncare pentru că are beneficii uimitoare

Dacă ești în căutarea unui corp sănătos și a unei senzații de bine, acesta este ingredientul pe care trebuie să îl adaugi neapărat în dieta ta. Are nenumărate beneficii pentru organismul tău și este un adevărat elixir pentru tinerețea ta. 

Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi și cunoscute mirodenii. Aceasta este deseori folosită în prepararea prăjiturilor, ceaiurilor dar și în felurile de mâncare principale.

Puțini știu însă că odată încălzită, scorțișoara poate deveni un adevărat medicament. Aceasta contribuie la distrugerea radicalilor liberi, adică, mai pe scurt, luptă împotriva îmbătrânirii celulare.

De asemenea, studiile sugerează faptul că un consum zilnic de 1-6 g de extract de scorțișoară are puterea de ascădea glicemia în cazul diabeticilor.

Te ajută la concentrare

În cazul în care te confrunți cu migrene, scorțișoara este din nou cea mai bună alegere. Aceasta trebuie consumată sub formă de infuzie, o linguriță la un litru de apă. Aceași licoare minune este benefică în perioadele stresante, deoarece te scapă oboseală și stimulează concentrarea.

Un alt beneficiu neștiut al scorțișoarei este că aceasta este arma perfectă împotriva mirosurilor neplăcute le gurii. Poate fi consumată sub forma gumei de mestecat sau a bombonaelor. De asemenea, important de știut e faptul că uleiul de scorțișoară are puterea de a distruge bacteriile orale.