Ingredientul secret care face cea mai bună omletă din lume! Rețeta pe care o folosesc marii bucătari

omleta

Cea mai bună omletă din lume o puteți pregăti singuri acasă, dacă urmați câteva sfaturi date de experții în bucătărie. Micile trucuri fac ca acest preparat să fie super delicios.

Cum pregătiți cea mai bună omletă. Luați două sau trei ouă, pentru o porție, vă asigurați că sunt proaspete, punându-le în apă. Dacă plutesc, le aruncați. Înseamnă că sunt vechi. Apoi spălați ouăle, le spargeți, le bateți foarte, foarte bine, cu forță.În acest mod, omleta va prinde aer şi va căpăta și volum. Ouăle se amestecă foarte bine înainte de a le pune în tigaie.

Ingredientul secret

Dacă laşi compoziţia să se aşeze (până încingi tigaia, de exemplu), omleta nu va ieşi pufoasă. Deci, ouăle trebuie puse imediat în tigaie, după ce le-ați terminat de bătut. Nu puneți produse lactate în aceasta înainte de prăjire, ci imediat după.

Ingredientul secret pe care-l folosesc marii bucătari pentru omletă este bicarbonatul de sodiu. Acesta o face și mai pufoasă.  Dacă vreți să obțineți o omletă ușoară și pufoasă, ar trebui să separați albușul și gălbenușurile de ou, să așezați albusurile separat, apoi să amestecați gălbenușurile. „Pufos” înseamnă aer, iar folosirea sifonului de copt este doar un mod de a face asta chimic. Puteți „adăuga” aer în mod mecanic și puteți evita potențialele schimbări de aromă din bicarbonat.

Revista Presei