Ingredientul secret pentru un păr sănătos. Oprește căderea și este mai bun decât orice șampon sau balsam

de: Ana Toma
27 ian. 2021
Ingredientul secret pentru un păr sănătos. Oprește căderea și este mai bun decât orice șampon sau balsam
Sursa Foto: Shutterstock

Dacă te confrunți cu căderea părului, sau pur și simplu îți dorești un păr mai sănătos și mai voluminos, trebuie să adaugi neapărat acest ingredient în rutina ta zilnică. Are beneficii uimitoare asupra scalpului, dar și a firului de păr.

Probabil ai mai auzit până acum despre beneficiile cofeinei asupra firului de păr. Însă acum trebuie să știi cum acționează, de fapt, aceasta și ce transformări ar putea să aducă podoabei tale capilare.

Cofeina, secretul pentru un păr sănătos 

Bridgette Hill, specialist în sănătatea părului a spus totul despre cofeină și efectul acesteia asupra părului. Potrivit acesteia, cofeina este mai eficientă decât orice șampon sau balsam din comerț, iar studiile științifice susțin și ele acest lucru.

În cazul în care nu știai până acum, cofeina stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului, a mărturisit Bridgette Hill, pentru cosmopolitan.com.

Dacă te întrebi de ce contează atât de mult o circulație bună la nivelul scalpului. Ei bine, aceasta are rolul de a transporta oxigenul și nutrienții de care foliculii de păr au nevoie pentru a se menține sănătoși.

De asemnea, dacă aceștia nu primesc suficient oxigen, sau substanțe nutritive, ei sunt afectați, acest lucru ducând treptat la căderea părului.

Cum poate fi oprită căderea părului

Pentru a elimina problema căderii părului, vei avea nevoie de cofeină în rutina ta de îngrijire. Asta pentru că, în cazul în care nu știai, cofeina este hormonul responsabil pentru căderea părului, spune medicul dermatolog Dhaval Bhanusali.

Un lucru important de știut despre cofeină este faptul că aceasta stimulează creșterea părului și poate fi de asemenea, un tratament preventiv, dar și unul care te va ajuta să ai un păr mai des și mai sănătos.

Cum acționează cofeina? Este foarte simplu. Aceasta are rolul de a încetini, iar uneori chiar de a stopa căderea părului și trebuie să știi că nicio altă substanță nu are un astfel de efect. Multe persoane aleg să folosească cofeina încă de la primele semne ale căderii părului, atât pe post tratament de prevenire, cât și de menținere.

Nu confunda cofeina cu consumul de cafea

Mare atenție însă, consumul de cafea nu are nicio legătură cu beneficiile cofeinei asupra părului tău. Cu alte cuvinte, dacă bei mai multă cafea, acest lucru nu va avea niciun efect asupra scalpului tău.

Soluția este prepararea de măști de păr, acasă, cu cafea. Se clătește scalpul cu o infuzie de cafea fără zahăr și se lasă să acționeze timp de câteva minute.

Un alt tratament pentru scalp poate fi preparat din cafea instant, dizolvată în puțină apă. Întreg amestecul se pune pe scalp și se lasă să acționeze o jumătate de oră, apoi se clătește.