Toggle Menu
  1. Home/
  2. Justiție/

Ingrid Mocanu a răbufnit: “Oare câte mizerii mai putem afla despre acest Sistem împuțit?”. Ce a aflat aceasta

  1. Home/
  2. Justiție/

Ingrid Mocanu este fost director în Ministerul Justiției și unul dintre cei mai buni juriști ai României. Aceasta este în prezent avocat, după ce a fost nevoită să se suspende ca funcționar public. Și cei din Barou au încercat să-i pună piedici pentru accederea în profesie, dar Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat ei dreptate, așa cum era firesc.

Prezentă mai mereu la toate televiziunile de știri pentru a discuta despre Justiție, aceasta a reacționat dur la dezvăluirile făcute de fostul premier, Victor Ponta, într-un interviu pentru știripesurse.ro, dezvăluiri care vin totuși tardiv pentru că fostul premier a fost exclus din PSD, iar impactul a ceea ce spune este mult mai puțin important decât în trecut.

„Victor Ponta: “Ei doreau sa-i faca flagrant lui Liviu Dragnea in birou la Ministerul Dezvoltarii. Eu le-am zis ca nu se poate, ca e vicepremier. Vali Preda care a adus niste documente de la Tel Drum in Ministerul Dezvoltarii, credeti ca le adusese pentru el? Nu, le adusese pentru Dragnea, de aceea doreau sa-i faca flagrantul”. Cuuuum? El le-a zis că ”nu se poate” că e vicepremier? Adică niște procurori/sistemiști sau cine știe cine i-au spus unui premier al unei țări că urmează să îi facă ”flagrant” vicepremierului lui? Și el le-a dat sfaturi juridice cum că nu se prea poate?  Adică nu doar Coldea îi dădea sfaturi juridice lui Ionuț Matei & co cum să judece pe la ÎCCJ, ci și premierul țărișoarei noastre România dădea sfaturi procurorilor/securiștilor, care îl informează pe acesta că urmează să facă un flagrant? Oare câte mizerii mai putem afla despre acest Sistem împuțit pentru a începe curățenia de primăvară?  Parcă nici primăverii nu îi vine cheful să vină când vede câtă nenorocire și durere s-au abătut asupra acestei amărâte de țări”, scrie Ingrid Mocanu, pe Facebook.

Dezvăluirile lui Ponta la stiripesurse.ro

Fostul premier Victor Ponta face o dezvăluire incendiară, într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO. Ponta a explicat că în perioada în care Dragnea era vicepremier și ministru al Dezvoltării i se pregătea un flagrant de către procurorii din DNA, pe dosarul TelDrum.

Vezi și Imagini pe care Gabriela Cristea le vrea jos de pe internet! Complet goală, în ipostaze incendiare

”Noi știam faptul că Liviu Dragnea avea niște oameni în DNA. Liviu Dragnea avea o legătură cu Papici, procurorul de caz în Dosarul Referendumul. Dar înțelegerile lui Dragnea nu au contat, pentru că procurorii au vrut să-i organizeze flagrant în Ministerul Dezvoltării. În locul lui Dragnea au picat Vali Preda și un om din DNA. Nu înțelegeți că documentele pentru Vali Preda și pentru consilierul din DNA erau, de fapt, pentru Liviu Dragnea. Ei doreau să-i facă flagrant lui Liviu Dragnea în birou la Ministerul Dezvoltării. Eu l-am zis că nu se poate, că e vicepremier.

Vali Preda care a adus niște documente de la Tel Drum în Ministerul Dezvoltării, credeți că le adusese pentru el. Nu, le adusese pentru Dragnea, de aceea doreau să-i facă flagrantul”, a spus Victor Ponta, pentru STIRIPESURSE. Ponta continuă povestea și explică că în 2013, Liviu Dragnea era înțeles cu procurorii DNA să nu-l trimită în judecată în Dosarul Referendumul. Această întețelegere fusese făcută de Dragnea cu Kovesi și Coldea, la momentul numirii procurorilor, însă în timp lucrurile s-au schimbat.

”În 2013 vine Drgnea la mine și mi-a spus: băi, cred că ne-au mințit. I-a spus Papici că îl pune Kovesi să-l trimită în judecată. Eu i-am zis că parcă ne înțeleseserăm că nu mai facem dosare politice. Lui Liviu Dragnea i-au promis Coldea și Kovesi că nu îl vor trimite în judecată în Dosarul Referendumul. L-am luat pe Liviu Dragnea și am mers la Maior și la Coldea, eu mă dusesem să mă bat pentru Liviu Dragnea și le-am spus că nu accept sub nicio formă să se facă un dosar pe Referendum, că e incorect. Ei mi-au spus, stați că rezolvăm. Dosarul a mers mai departe, după cum ați și văzut. L-au păcălit pe Dragnea cu Referendumul. Papici a zis că Kovesi, Kovesi zicea că Papici. I-am și zis lui Dragnea: fraier ai fost să ai încredere în astfel de oameni, nu trebuie să ai înredere.

M-am dus la Cazanciuc și i-am spus să-i schimbe pe cei din DNA care fac dosare politice, cum e cel cu Referendumul. Cazanciuc, care nu este un curajos de felul lui, a înțeles ulterior și a cerut schimbarea a doi procurori din DNA. Ulterior, a ieșit Kovesi la televizor și a reclamat faptul că Guvernul se implică în activitatea DNA. În perioada respectivă eu trebuia să plec în SUA. După declarația lui Kovesi m-a sunat atașatul Ambasadei SUA în România și mi-a spus că sunt probleme cu vizita, că i-a sunat Kovesi să se plângă. Atunci eu le-am spus că nu mai fac nicio vizită în SUA. Era cât pe aci să ratez vizita în SUA ca să-l apăr pe Liviu Dragnea. Până la urmă m-am întâlnit doar cu vicepreședintele Biden, deși trebuia să mă întâlnesc cu Obama.”, a spus Victor Ponta.

Valentin Păun/ Sursa foto: facebook