Întărește-ți unghiile cu acest amestec natural! Prepararea lui costă doar 1 leu

20 iul. 2020
Întărește-ți unghiile cu acest amestec natural! Prepararea lui costă doar 1 leu

Nu puține sunt persoanele care au probleme cu unghiile, în sensul în care acestea li se rup foarte des. Din fericire, există multe variante ieftine și la îndemână pentru a trata acest lucru și a obține unghii puternice și sănătoase.

De ce se rup unghiile?

Rosul unghiilor: Există multe motive pentru care se rup unghiile, printre care și rosul acestora. Deși pare o modalitate numai bună pentru reducerea stresului sau a anxietății, adevărul este că rosul unghiilor este foarte dăunător, acest obicei putând deforma unghiile sau cauza chiar infecții grave.

Răzuirea ojei: „Oja ne ajută să ne scoatem în evidență unghiile cu ajutorul unor culori, stiluri și modele diferite. Însă anumite persoane au obiceiul de a răzui oja de pe unghii după un timp. Deși pare inofensiv, acest obicei este dăunător pentru unghii, deoarece distruge stratul exterior care le protejează.

Pilirea părților laterale ale unghiei: „Din dorința de a oferi unghiilor o formă pătrată, anumite femei exagerează atunci când vine vorba de pilirea unghiilor pe lateral, ajungând să elimine o parte importantă a acestora.

Deși la început nu se observă nimic, în lipsa acestei părți importante, unghiile își pierd rezistența și se rup,” adaugă dozadesanatate.ro.

Amestecul pentru intărirea unghiilor. Ingrediente:

  • 15 grame de gelatina
  • 1 ceasca de apa

Mod de preparare:

„Apa se pune la fiert, iar gelatina se pune intr-un vas de sticla. Cand apa a ajuns la punctul de fierbere toarn-o peste gelatina si amesteca foarte bine pana ce aceasta se dizolva. Lasa apoi amestecul sa se racoreasca si inmoaie degetele in el, atat cat sa curpinda unghiile in intregime. Tine-le in gelatina aproximativ 5-7 minute si apoi clateste-te pe maini cu apa calduta. Acest amestec se pastreaza in frigider aproximativ 30 de zile, intr-un recipient bine inchis. Incalzeste-l la cuptorul cu microunde cand vrei sa te bucuri de tratament.

Acum ca ai aflat cum sa iti faci intaritor pentru unghii, apeleaza la acest tratament cel putin o data pe saptamana. Vei vedea imediat schimbarea: unghiile tale vor fi mai tari, mai puternice si mult mai frumoase. Nu este necesar sa mai aplici niciun lac daca nu iti doresti, pentru ca intaritorul acesta este foarte eficient,” notează floaredetei.ro.